28 / 04 / 2024

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ tarafından bir müteahhide yaptırılan Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başlandı. Proje kapsamında otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.



Trabzon'un en önemli sembollerinden biri olan tarihi Ayasofya Camisi'nin otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.  TOKİ  tarafından bir müteahhide yaptırılan inşaatın tavanı su kaçırınca yalıtımın yeniden yapılmasına karar verildi. Yapılan işten dolayı devletin kasasından para çıkmayacağı belirtilirken, aynı zamanda Ayasofya Camisi imamı da olan Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın, "Turizm sezonu yaklaşıyor yine sök yap. Neden bizim işlerimiz böyle" tepkisini gösterdi. 


"Tarihi Ayasofya Camisi'nde TOKİ tarafından yaptırılan otopark ve kapalı çarşının üzeri tavan su kaçırınca yalıtımı 3. defa sökülüp yapılıyor." Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılan otopark ve tavan su kaçırınca TOKİ teslim almadığı inşaatm yalıtımının yeniden yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine müteahhit firma bölgede yeniden çalışma başlattı. Yapılan iş nedeniyle TOKİ'nin herhangi bir ödeme yapmayacağı belirtildi. Aynı zamanda Ayasofya Camisi imamı da olan Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın, "Ayasofya Camiinin girişindeki otopark ve kapalı çarşının üzeri 3.defa sökülüp yapılıyor. Turizm sezonu yaklaşıyor yine sök yap. Neden bizim işlerimiz böyle. Bir defa yapsak, adam gibi yapsak." diye paylaşımda bulundu. 



Günebakış Gazetesi


Geri Dön