27 / 04 / 2024

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Trabzon'da 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için konut inşa edilecek.



Trabzon'da yaşanan afetlerde mağdur olan hak sahipleri için  TOKİ  tarafından ihalesi gerçekleştirilen 99 afet konutunun yapımına başlandı.

Trabzon Of'ta 2000 senesinden itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için AFAD öncülüğünde TOKİ tarafından afet konutları inşa ediliyor.

61Saat.com'da yer alan habere göre, Kıyıboyu Mahallesi'nde Of Çay Fabrikası arka kısmında belirlenen alan, AFAD Başkanlığı tarafından kamulaştırılarak TOKİ'ye devredildi. Bu kapsamda TOKİ tarafından afet konutlarının yapılmasına başlandı.

TOKİ, 2 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasından sonra yer teslimi yaparak çalışmaları başlattı.

Bir sene içerisinde tamamlanması hedeflenen ve tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek olan konutlar, 3 oda 1 salon, bodrum+ zemin+ 4 kat ve 5 bloktan oluşacak.

Yüklenici firmanın şantiyesini ziyaret eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; "Belediyemizin girişimleri sonucu Kıyıboyu Mahallemizde 99 adet afet konutları inşaatının çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere çok teşekkür ettiğini söyleyen Sarıalioğlu; "Of'umuza şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

TOKİ, Trabzon da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Öte yandan Mayıs ayında Türkiye genelinde en çok kira artışının yaşandığı il olarak öne çıkan Trabzon'da kira bedelleri 8-10 bin liraya ulaştı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (BETAM) 2023 Mayıs’a ilişkin açıkladığı raporda  kiralık konut fiyatlarında Trabzon’un zam şampiyonu olduğunu ortaya çıkmıştı.

Kiralık konut fiyatları yüzde 288 ile en fazla Trabzon’da zamlandı.

Sözcü'nün haberine göre Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon'un kiralık konut fiyat artışında başı çekmesinde yükselen talebe rağmen inşaat maliyetlerinin artışından dolayı yeni konut yapılamıyor olmasının etkili olduğunu; en önemli sebeplerden birinin de, konutların Arap turistlere günlüğü en az 5-6 bin liradan başlayan fiyatlarla kiralanması olduğunu söyledi.

Mesa Holding: Bahçeşehir'e yakın 4 milyon metrekarelik bir sosyal konut projesi için start aldık!

İzmir Bornova'da 16 konut satılıyor! İZBETON tarihi duyurdu! 


Geri Dön