28 / 04 / 2024

TOKİ Tunceli Konutları anahtar teslimi gerçekleşti!

TOKİ Tunceli Konutları anahtar teslimi gerçekleşti!

Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim töreni Vali Osman Kaymak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.



Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim töreni Vali Osman Kaymak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Akpazar beldesinde düzenlenen anahtar teslim törenine Vali Kaymak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, Akpazar Belediye Başkanı Hüseyin Çetinkaya, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kura çekimi öncesinde belediye ve vatandaşları ziyaret eden Vali Osman Kaymak, çömlek ustası olan Halil Bozkurt’tan bilgi aldı. Ziyaretlerinin ardından kura çekimine katılan Vali Osman Kaymak, “Bugün  TOKİ  tarafından yaptırılan ve dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtılacak olan 100 adet konutun kura çekimi için buradayız. Bilindiği üzere insanoğlunun yaşamında en önemli ihtiyaçlardan biri barınmadır. Bir eve sahip olma, toplumda herkesin en temel hakkıdır. Bugün gelinen noktada, kentleşmenin tüm unsurlarını kapsayan bir anlayışla hizmet verilmekte, sosyal devlet anlayışının güçlenmesine, üretimin önündeki engellerin kaldırılmasına, yoksul vatandaşına hizmet eden, adalet ve anlayışla yaklaşan bir devlet yapısının oluşmasına, vatandaşların devlete olan güveninin pekişmesine katkı sağlamaktadır. Bu yatırımlarla Tunceli’yi yaşanabilir bir şehir haline getirme, refah düzeyini en üst seviyeye çıkartma yolunda çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.


Bölgedeki huzur, barış ve güven ortamının devamı halinde yatırımların da devam edeceğinin altını çizen Vali Kaymak, “Sizler de bu barış ortamının ve huzurun birer bekçisi olarak sahip çıkmalı ve destekleyerek gelecek yarınların umut dolu olması için her birlikte çalışmalıyız. Bu vesileyle bugünkü kurada ev almaya hak kazanan vatandaşlarımıza yeni yuvalarında sağlıklı, huzurlu bir yaşam temenni ediyorum. Müracaat edipte kurada çıkmayan vatandaşlarımızın da en kısa sürede ev sahibi olmaları temennisiyle bu evlerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Kura çeken hak sahiplerine evlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Kaymak, daha sonra belde okullarını gezerek eğitim-öğretim faaliyetleri, çalışmalar ve öğrenciler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle satranç oynayarak sohbet eden Vali Osman Kaymak daha sonra beldeden ayrıldı.



Milliyet 


Geri Dön