28 / 04 / 2024

TOKİ Tuzla projesinde taksitler 894 TL'den 18 bin TL'ye çıktı!

TOKİ Tuzla projesinde taksitler 894 TL'den 18 bin TL'ye çıktı!

4 yıl önce aylık 894 TL taksitle konut sahibi olunabileceği açıklanan TOKİ Tuzla projesinde taksit ödemeleri 18 bin TL'ye çıktı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık 2019 tarihinde müjdelenen konut projesi aylık 894 TL taksitle satın alınacağı, 1-1.5 yıl içinde tamamlanarak sahiplerine teslim edileceği açıklanmıştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre fakat söz konusu projede aylık taksitler 18 bin TL'ye çıkarken, aradan geçen 4 seneden sonra konut yapımına yeni başlandı.

Evrensel gazetesinden Özlem Songül Abayoğlu imzalı habere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bünyesinde 'her yıl 100 bin yeni sosyal konut' sloganıyla İstanbul Tuzla’da inşa edilmesi planlanan 5 bin 750 konut projesi kapsamında inşa edilecek olan dairelerin yeni fiyat ve ödeme koşulları açıklandı. 

TOKİ Tuzla projesinde taksitler 894 TL den 18 bin TL ye çıktı!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre planlanan ödeme koşulları ve konutların ücretleri de hak sahiplerinin tepkisini çekti. 2 oda 1 salon daireler için 894 liradan başlayan taksitlerle, 3 oda 1 salon daireler için de 1022 TL’den başlayan taksitlerle 240 ay ödeme imkanı ve yüzde 10 peşinat alınacağına ilişkin söz verilmiş, bu doğrultuda broşürler de  yayımlanmıştı. Fakat gelinen noktada ödenecek meblağ söz verilenin çok üzerinde oldu.

En düşük peşinat bedeli 275 bin Türk Lirası şeklinde olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının vadesi 240 aydan 180 aya indirildi. Aynı zamanda 300 bin Türk Lirası gibi sözü verilen konutlar şu an 3 milyon TL’den fazla fiyatlara satılacak. Bu doğrultuda hak sahiplerinin her ay ödeyeceği taksit ise 13 bin TL ile 18 bin TL arasında olacak. Bu tutar, her sene memur maaşına gelecek zam oranında artacak.

TOKİ Tuzla projesinde taksitler 894 TL den 18 bin TL ye çıktı!

'BAKAN MURAT KURUM SÖZ VERMİŞTİ'

Olayla ilgili olarak Evrensel gazetesine konuşan bir hak sahibi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum’un ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini anımsatarak şunları dile getirdi: "Murat Kurum, vatandaşlarla yaptığı konuşmalarda yer tahsisi nedeniyle gecikme olduğunu fakat bu gecikmeler nedeniyle yaşanacak maliyet artışlarının vatandaşlara yansıtılmayacağını belirtmişti."

ASGARİ ÜCRET 11 BİN TL,  TOKİ  TAKSİTİ 18 BİN TL

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu proje ilk açıklandığında ödemenin sabit olacağını anımsatan yurttaş, “Açıklananlara göre bu konutların bedelleri memur maaş artışına göre artacak. Şu an 3 buçuk milyon TL ama 10 milyon TL'yi geçebilir. Ben ne kadar peşinat ödersem ödeyeyim aylık 18 bin TL'ye kadar taksit ödeyeceğim. Bir yıl sonra 25 bin TL'ye de çıkabilir. Üstelik 400 bin TL'ye yakın peşinat istiyorlar. Şu an asgari ücret 11 bin TL. Dar gelirli ailelere yaptıklarını söylüyorlar fakat 400 bin TL'yi ödeyip hemen taksit ödemeye başlayabilen bir insan zaten dar gelirli değildir."

İzmir Menemen'de 104 metrekarelik dükkan satılıyor! 

Faizler 20 yılın zirvesinde! 2 milyon liranın 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi için imzalar atılıyor! 


Geri Dön