28 / 04 / 2024

TOKİ, yeni GATA'yı manastırıyla birlikte inşa edecek!

TOKİ, yeni GATA'yı manastırıyla birlikte inşa edecek!

Askerlerin can güvenliği için yüksek güvenlikli karakol yapan TOKİ şimdi de askerlerin can sağlığı için hastane inşa edecek. TOKİ, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) Türkiye'nin birleşik blok en uzun betonarme binası özelliğini taşıyacak hastane inşa



GATA Komutanlığı'nın Etlik'teki kampüsüne konuşlanacak Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi 300 metre uzunluğu ve bin 100 yatak kapasitesine çıkabilecek esnek yatak planlama konseptiyle dikkat çekiyor.
İHALESİ 25 OCAK'TA YAPILACAK

25 Ocak 2012'de ihaleye çıkacak hastane, TOKİ'nin yaptığı en kapsamlı hastane olarak, mimarisiyle de prestij projeleri arasında yer alacak. GATA'nın Etlik'deki yerleşkesinde inşa edilecek Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi, yıkılan Hemşirelik Meslek Yüksekokulu'nun yerine yapılandırılacak. 93 bin 500 metrekare alanda yapılacak bina, üç bodrum kat, zemin kat ve asma kat ve 9 yatak katıyla birlikte toplam 14 kat olacak.

HER AN ACİL DURUMLARA HAZIR

2010 yılının son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında TSK'nın harbe hazırlık ve ihtiyaçlarının görüşüldüğü bir zamanda  TOKİ  savaş ve salgın hastalıklar göz önüne alınırak esnek yatak kapasiteli hastane yapacak. Normalde 800 yatak kapasitesine sahip olacak hastanede tek kişilik odalar şartlar değiştiğinde iki kişilik hale dönüşebilecek. Hastane olağanüstü durumlarda bin 100 yatak kapasitesine ulaşabilecek. Poliklinikler günlük 2 bin kişiye hizmet verecek.

Papazın Evi korunacak

Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi karşılığında Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Etlik'te konut ve işmerkezi yapımına uygun araziyi protokolle TOKİ'ye devredildi.

Ancak devir öncesi arazide temeli dahi olmayan bir kültür varlığının bulunduğu görüldü. Arazi, Vank Manastırı'nın (Papazın Evi) rekonstrüksiyonu şartı ile TOKİ'ye devredildi.

Proje müellifi Mehmet Emin Çevik, Vank Manastırı'nın yerinde tek bir taş olmamasına rağmen yapılan araştırmalarla yapılacak binanın, yüzde 99 oranında manastırın orjinaline uygun inşa edileceğini söyledi.
Yeni Şafak


Geri Dön