30 / 04 / 2024

TOKİ Zonguldak'a Sevgi Evleri yaptıracak

TOKİ Zonguldak'a Sevgi Evleri yaptıracak

Zonguldak Valisi Erdal Ata, kentte uygulamayı planladıkları ''Sevgi Evleri Projesi'' ile korunma altındaki çocukların modern ortamda yaşamalarını hedeflediklerini bildirdi.



Vali Ata, kentte Sevgi Evleri inşa edilmesi konusunda Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Kozlu beldesinde Milli Emlak Müdürlüğüne ait alanı genel müdürlüğe tahsis edeceklerini, evlerin yapılması konusunda ise SHÇEK ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının protokol imzalayacağını belirten Ata, şöyle konuştu:

''SHÇEK ve  TOKİ  vasıtasıyla evlerin ihalesi muhtemelen bu ay içinde yapılarak inşaatına başlanacak. Sevgi Evleri ile ilgili genel müdürlükçe daha uygun ve kullanışlı projeler üretiliyor. Arazi yapısının hangi projeye uygun olduğu önümüzdeki günlerde belirlenecek. 0-6 yaş grubu için 2 blok ve 7-12 yaş grubu için de 4 bloktan oluşacak müstakil evlerde, 100 civarında çocuk barınabilecek. Sevgi Evleri Projesi ile çocuklarımızın daha modernize edilmiş ortamda yaşamlarını sürdürmelerini planlıyoruz. Evlerin en kısa zamanda tamamlanarak çocuklarımızın yerleştirilmesini hedefliyoruz.''

SEVGİ EVLERİ PROJESİ

Sevgi Evleri Projesi ile devletin koruması altındaki çocukların kışla ve koğuş tipi binalardan aile ortamına benzer yapılara geçerek topluma daha yararlı bireyler olarak kazandırılması amaçlanıyor. Bakımları, küçük müstakil binalardan oluşturulan sitede, aile ilişkisi sistemi içinde gerçekleştirilmesi planlanan çocukların, villa tipi konutlarla özel odaları, dolapları ve çalışma masalarının bulunması hedefleniyor. Aile sıcaklığının yaşandığı evlerde, çocukların geleceğe daha güvende hazırlanması, ev kültürü verilerek ileride kuracağı ilişkiler ve sosyal hayatında zorluk çekmemesi de planlanıyor.

Sabah


Geri Dön