19 / 05 / 2024

TOKİ'de Nisan'ın şampiyonu Parkoran oldu!

TOKİ'de Nisan'ın şampiyonu Parkoran oldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne ait arsalar üzerinde İstanbul ve Ankara'da inşa edilen projelerde Nisan ayı satışları belli oldu



Ankara'da eski TBMM lojmanları üzerine inşa edilen Parkoran projesi 117 adet ve 28 milyon 779 bin TL ciro ile ilk sırada yer aldı. Albayrak Grubu tarafından Halkalı'da inşa edilen Güneşpark 145 satış ve 20 milyon 88 bin TL ciro ile ikinci sırada ve yine Halkalı'da inşa edilen Avrupa Konutları Atakent 2 ise 20 adet ve 5 milyon 81 bin TL ciro ile ikinci sırada yer aldı.
 
Satışlar neyi anlatıyor?
1)      Emlak Konut GYO projelerinde olduğu gibi  TOKİ  projelerinde de alıcılar faizlerin daha fazla düşeceği beklentisi içinde. Nisan ayı satışları Mart'tan az. Ama Oca ve Şubat'tan yüksek.
2)      Talep gören projelere ilgi zirve noktada. Geriye kalan 10 projede satış olmaması düşündürücü.
3)       270 konut satış gerçekleşmiş ve 53 milyon 792 bin TL ciro yapılmış. Ortalama konut fiyatı 199 bin TL civarında. Talep daha çok ucuz ve küçük konutlara olmuş.
 

 

Tebernüş Kireçci

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön