27 / 04 / 2024

TOKİ'den 2021'de ikinci indirim kampanyası geliyor!

TOKİ'den 2021'de ikinci indirim kampanyası geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merakla beklenen TOKİ indirim kampanyasının bu yıl ikinci defa 21 Eylül tarihinde tekrarlanacağını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak her sene gerçekleştirilen indirim kampanyasının yoğun talep üzerine bu sene ikinci kez 21 Eylül 2021 tarihinde tekrarlanacağını belirtti.

TOKİ den 2021 de ikinci indirim kampanyası geliyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kampanyamızdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, 21 Eylül-19 Ekim 2021 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Borcunun tamamını ya da en az yüzde 25'ini peşin ödeyen vatandaşlarımız yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek." dedi.

TOKİ tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamada bu yıl 2.'si gerçekleştirilecek olan kampanyada indirim oranı yüzde 22 şeklinde belirlendi.

TOKİ den 2021 de ikinci indirim kampanyası geliyor!

Merakla beklenen kampanyadan faydalanmak isteyenler, 21 Eylül-19 Ekim 2021 arasında başvuru yapabilecek.

Borcun tamamını kapatamayacak olanlar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla gerçekleştirdikleri peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanacak.

Bu tarih aralığından sonra gerçekleştirilecek olan borç kapatmalarında indirim oranından faydalanılamayacak.

- Kampanyaya katılım şartları 2021

TOKİ 2021 indirim uygulaması dahilinde alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ait taksit ödemelerini gerçekleştirilmiş olmaları zorunluluğu mevcut.

TOKİ den 2021 de ikinci indirim kampanyası geliyor!

Başlatılan kampanyaya katılım sağlayacakların ayrıca geriye dönük şekilde taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması da gerekli.

TOKİ 2021 indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı Haziran sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve bundan daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları faydalanamayacak.

TOKİ indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanım hakkına sahip olabilecek.

TOKİ'den 39 ile 65 yeni proje!


Geri Dön