Toki

TOKİ'den 81 ile ucuz konut müjdesi! Emekliye, dar gelirliye, gençlere 1.650 TL taksitle ev alma imkanı! Sakın kaçırmayın

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 81 ildeki dar gelirli ailelerin ev sahibi olmasını amaçlayan TOKİ sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor. Peki TOKİ 81 ildeki sosyal konut için başvurular ne zaman başlayacak? Evlerin taksitleri kaç TL? İşte detaylar... 81 ildeki dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilecek olan konutların ayrıntıları 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için neredeyse sona gelindi. 81 ildeki dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilecek olan konutların ayrıntıları 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. 

 

Merakla beklenen dev sosyal konut projesi çerçevesinde 'TOKİ 81 il için konut başvuruları başladı mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ildeki TOKİ projesiyle ilgili olarak detayları verdi.  

Peki TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ 2022 sosyal konut projesine kimler başvurabilir? Evlerin taksitleri kaç TL? İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un verdiği bilgiye göre İstanbul’da hane geliri 16 bin liradan düşük olanlar, diğer illerde 14 bin liradan düşük olanlar TOKİ'nin dev projesine başvuru yapabilecek. Böylece gerçek ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ucuz konutlardan yararlanma hakkı sunulacak. 

Proje kapsamında 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak, bunun için bir yaş skalası ve oran belirlenecek. 

 

Murat Kurum, konuyla ilgili açıklamasında "Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" dedi ve proje için gece gündüz çalışmaların sürdüğüne vurgulayarak, detaylar için 13 Eylül'ü işaret etti. 

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ 2022 AYRINTILARI

- 81 şehirde kira öder gibi konut sahibi olma imkanı,
-Konut, konut arsası ve sanayi siteleri yer alacak.
-Gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engelliler için de kontenjan açılacak.
-Daireler, yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemleri dikkate alınarak hayata geçirilecek.

GENÇLERE DE KONTENJAN VAR 

TOKİ eliyle yapılacak konutlar için gelir sınırı dışında konutu bulunmama şartı da dikkate alınıyor. Bu şartları taşıyan vatandaşlar, projeler açıklandıktan sonra başvuru yapabilecek. Daha sonra kura çekimleri yapılacak ve hak sahipleri bu şekilde belli olacak. 

Konutların maliyetine devlet desteği de sağlanacağı için özel sektör tarfından satışa çıkarılan dairelerden daha ucuz fiyatlarla satılacak. 

 

Sosyal konut projelerinde emekliler, şehitler ve gazi yakınları ile engelliler için de özel kontenjan ayrılacağı ifade edilirken, ilk kez gençlerin de liste kapsamına alındığı belirtildi. 

TOKİ'nin 81 ildeki ucuz konut projesi, konutlarla kısıtlı olmayan bir proje olarak ön plana çıkıyor. Proje çerçevesinde Hazine'ye ait altyapılı arsalar da yine dar gelirli aileler için satışa sunulacak. Aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi siteleri projeleri de yer alacak. Bu proje çerçevesinde, üretim ve istihdama destekte bulunulurken, kira öder gibi işyeri sahibi olunması fırsatı tanınacak. 

TOKİ SOSYAL KONUT 2022 TAKSİTLERİ KAÇ LİRA? İŞTE O RAKAMLAR...

Yüzde 30'luk gelir sınırı projeksiyonuna göre, aylık geliri 15 bin Türk Lirası olanın taksit ödemesi 4.500 TL, 12 bin Türk Lirası olanın 3.600 Türk Lirası, 10 bin Türk Lirası olanın 3 bin Türk Lirası olması planlanıyor. 

Hükümetin bu sene uyguladığı zamla beraber 5 bin 500 TL'ye yükselen asgari ücretle çalışan bir vatandaş, sosyal konut projesinde 1.650 Türk Lirası taksit ödeyerek ev sahibi olabilecek. 

Hiç konutu bulunmayan vatandaşa 240 ay vadeli ve uygun taksitlerle konut, arsa ve işyeri sahibi olma imkanu sunulan TOKİ projesi kapsamında, 81 ilde 450-500 bin konut ve iş yeri inşa edilmesi hedefleniyor. 

Altın fiyatları aldı başını gidiyor! 1 gram bile altını olanlar acil bakın! 28 Ağustos 2022 altın fiyatları

Mutfak tüpü fiyatları ne kadar oldu? 12 kg mutfak tüpü kaç TL 2022? Aygaz, İpragaz, Mogaz 28 Ağustos 2022 fiyat listesi

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç TL ödeniyor? Hemen yeni zamlı maaşlara bakın!