02 / 05 / 2024

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...



Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen,  TOKİ  ve Gazi Üniversitesi’nin destek verdiği Cami Panlama ve Tasarımı Projesi, Ankara’da yapılan toplantıda tüm boyutlarıyla ele alındı.

TOKİ Dergi'deki habere göre, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, toplantıda İdare’nin konut uygulamaları kapsamında yapılmakta olan camiler hakkında genel değerlendirmede bulundu. TOKİ’nin geliştirdiği yaşam alanlarında konut üretiminin yanı sıra tüm ihtiyaçlara yanıt veren sosyal tesis ve donatıları da hayata geçirdiğine işaret eden Ömer Bulut, toplumun beklentileri doğrultusunda bilhassa eğitim ve ibadet alanlarının tüm projelere titizlikle yansıtıldığını söyledi. Bulut, “Cami Planlama ve Tasarımı Projesi” çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti.

MODERN VE GELENEKSEL UYGULAMALAR BİRARADA

Proje kapsamında, camilerin toplumun sosyal ve kültürel alandaki gelişimine katkı sağlayacak niteliklerle geliştirilebileceği değerlendirilerek, camilerin yerleşimlerin ihtiyacı doğrultusunda; aile ve dini rehberlik bürosu, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı, sergi salonu ve sanat atölyesi gibi mekânları da kapsayabileceği ele alındı. Yeni cami projelerinin mimari boyutunda ise, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin yanı sıra modern mimari uygulamaları da yansıtabileceği belirtildi.

SEKTÖR KURULLARI İZMİR’DE BULUŞTU

MÜSİAD Sektör Kurulları tarafından ticaret hacminin artırılması ve yeni iş potansiyellerinin değerlendirilmesi amacıyla İzmir’de düzenlenen toplantıya TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik katıldı.

Özçelik, “Ticaretimizi Büyütüyoruz” teması ile düzenlenen toplantıda, yapı sektörünün 2018’de ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceğini söyledi. Özçelik, “Türkiye’de konut sektörünün önemi artıyor ve daha nitelikli yapılara ihtiyaç duyuluyor. TOKİ olarak hiç evi olmayan dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük yaptığımız üretim, konut sahipliğinin artması kadar sosyal sorunların çözümüne de katkı sağlıyor” dedi.

İzmir’de önemli yatırımların hayata geçirildiğini söyleyen Özçelik, 53,9 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışması kapsamında 4.211 konut inşa edildiğini, Çeşme Alaçatı’da inşa edilen Reisdere Konutları’nın ise az katlı planı ve yerel mimari unsurlarıyla TOKİ’nin yeni çizgisini yansıtan önemli yöresel uygulamalardan biri olduğunu kaydetti.


Geri Dön