03 / 05 / 2024

TOKİ'den Elazığ'a 1.365 yeni konut!

TOKİ'den Elazığ'a 1.365 yeni konut!

Son 4 yıldır mahalle konseptinde konut üretimine ağırlık veren TOKİ, Elazığ Bizmişen Aşağı Holpenek'teki yeni konut alanında bölge sakinlerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek yeni bir mahalle kuruyor...



Kentte ve kırda herkesin konut sahibi olması için öncü ve destekleyici rol üstlenen TOKİ, Elazığ Merkez ilçesi Bizmişen Aşağı Holpenek Mahallesinde az katlı yapılaşmayla mahalle kültürünü yaşatacak yeni bir yaşam alanı inşa ediyor. Emeklilere yüzde 25 kontenjanın ayrıldığı proje kapsamında üretilen yerleşimde, geleneksel ve modem mimari birlikteliği ön plana çıkıyor. Yaklaşık 15 bin metrekare alanda zemin üzeri dört kat planında yatay mimari anlayışla tasarlanan bin 365 konutluk proje, 20 adada yer alan 2+1 ve 3+1 kat planlı dairelerden oluşuyor.

GELENEKSEL VE MODERN BİR ARADA

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Geleneksel ve modern mimarinin sen-tezlendiği konutların cephe tasarımları, Elazığ sivil mimari uygulamalarından izler taşıyor. Şehrin mimarisinde öne çıkan cephe süslemeleri ve pencere tasarımları, konut dış cephelerinin tasarımlarına yansıtılıyor. Modern uygulamaların da yer aldığı projede, ahşap görünümlü kaplamalar, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, söve-ler ve geniş pencereler yer alıyor.

GÜÇLÜ PEYZAJ

Geleneksel mahalle yerleşimi esas alınarak tasarlanan projede, nitelikli peyzaj alanlarıyla insanların etkileşim içinde olacağı sosyal alanlar hedefleniyor. Sokakların sonu yollarla birbirine bağlanırken, konutlar peyzaj alanlarından en yüksek faydayı sağlayabilecek şekilde konumlanıyor.

Her bir konut için özel açık otopark alanlarına yer verilen uygulamada, engelli dostu düzenleme ve uygulamalar da yer alıyor. Proje kapsamında ayrıca, yeni yaşam alanıyla ilişkili yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları ve park gibi sosyal alanlar da bulunuyor. Projeyle, parkı, peyzajı, spor ve oyun alanlarıyla şehre değer katacak güvenli ve konforlu yeni bir cazibe merkezi oluşturulması hedefleniyor.


Geri Dön