02 / 05 / 2024

TOKİ'den emekli ve dar gelirliye konut müjdesi!

TOKİ'den emekli ve dar gelirliye konut müjdesi!

TOKİ’de yeni bir hamle başlıyor. Geçmişte 631 bin konut inşa eden TOKİ’nin, 200 bin yeni konut projesini hayata geçirecek. Konutlar 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunulacak..



Başta emekliler olmak üzere özellikle dar gelirlilere hitap etmek üzere 75 metrekarelik mimarı olarak en uygun şekilde üretilen konutlar 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunulacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ’nin kurulduğu günden bu yana kuruluş amacının ‘konuta erişmekte zorlanan vatandaşları toplu konuta eriştirmek’ olduğunu belirterek, 2002 yılına kadar yani 18 yılda idarenin yaklaşık 43 bin konut yaptığını aktardı.


Bu yılki hedef 50 bin sosyal konut


2002 yılından 2014 yılına kadar geçen zamanda ise 655 bin konut imal edildiğinin altını çizen Turan “Her idare dünün imkan ve kabiliyetleriyle sorunlara çözüm üretti. Bugünün imkan ve kabiliyetleri daha farklı. Dolayısıyla geçmişteki arkadaşlara haksızlık yapılmamalı. Onlar o günün şartlarına göre yoğun bir emek, insan üstü bir gayretle Türkiye’nin o zamanki potansiyelinin üstünde üretim yaptılar” diye konuştu. Turan, TOKİ’nin daha iyisini yapmak üzere mücadele ettiğini ve kesinlikle kalite prensibiyle çalıştıklarını belirterek, buranın yakın gelecekte kalitesiyle anılan bir kurum olacağını ifade etti.


Mehmet Ergün Turan, 2023 hedeflerinden örnekler vererek, “Hedeflerimize ulaşmamız için inşaat sektörü şu an bulunduğundan daha ileride olmalı. İnşaat sektöründeki hadise çok geniş ve hızlı şekilde katmanlara ulaşan bir sektör. Ekonomik büyüme olduğunda itici güç olarak ortaya çıkıyor. İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız” diye konuştu. 2015 yılı hedefinin 50 bin nitelikli sosyal konut üretmek olduğunu belirten Mehmet Ergün Turan “Üretim disiplini gereği olarak bizim şuanda ihale ettiğimiz işler bir yıl sonra ortaya çıkacak. Ama bugünkü  TOKİ  yönetimin yaptığı işlerin hayata yansıması 2015’in 8. ayında ilk kez ortaya çıkacak” diye konuştu.


KALİTE ÇITASI YÜKSELİYOR


TOKİ’nin bugüne kadar 600 bine yakın konut ürettiğini ifade eden Turan, birkaç yıl içinde üretilen binaların kalitesi ile anılacağını söyledi. Kaliteden taviz verilmeyeceğinin altını çizen Turan “Bütün paydaşlarımız bunu bilmeli ve kendini buna göre konumlandırılmalı. Türkiye yeni bir evreye geçti. TOKİ kalitede referans olacak. Bundan sonra TOKİ’ye kalitesiz malzeme giremeyecek” dedi.


Star


Geri Dön