05 / 05 / 2024

TOKİ'den emekliler için konut fırsatları!

TOKİ'den emekliler için konut fırsatları!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ev sahibi olamayan binlerce emeklinin yüzünü konut projeleriyle güldürecek. Yapılacak konutlar emekliye 210 lira taksit ve 240 ay vade ile satılacak.



BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) binlerce dar gelirli ve emekliye yönelik projeler üretmeye devam ediyor.  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergiin Turan, emekli ve dar gelirliye yönelik yeni projeler, hedefler ve yapılacak konutların silüetine yönelik açıklamalarda bulundu. Son 13 yılda TOKİ'den konut sahibi olan vatandaşların sayısını açıklayan Turan, "2002 yılından bugüne kadar 676 bin vatandaşımız Toplu Konut İdaresi tarafından konut sahibi yapılmış durumda" dedi.

 

KART İLE BAŞVURU 

Emekli vatandaşlara her bir projede yüzde 20 kota tanıdıklarını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan "Bazı vilayetlerimizde emekli vatandaşlarımız bir araya gelip dernekleri vasıtasıyla valiliklere oradan da doğrudan kurumumuza talepte bulunuyorlar. Bizde buna göre proje geliştiriyoruz. Ancak emekli vatandaşlarımız, emekli kartlarını gösterdiklerinde kendilerine ayırdığımız yüzde 25'lik kontenjanın avantajlarından faydalanabiliyor. Bunun için herhangi bir emekliler derneğine üye olunması zorunlu değil." dedi. 


210 LİRA TAKSİT 240 AY VADE 

Binlerce emekliye maddi anlamda kolaylık sağlamak adına düzenlemeler yaptıklarını belirten Başkan Turan, "Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'nun birçok yerinde 210-220 TL gibi taksitlerle 240 ay vade ile iki artı bir daire sahibi yapmak için uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan TOKİ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimleri öncesi emekliler için müjdelediği 250 lira taksit ve 240 ay vadeli 200 bin konut için çalışmalarını hızlandırdı. 


TOKİ'nin Anadolu'da yapacağı ko- Anadolu'nun belli yerlerinde bitme aşamasına gelnutlarda tarihi bir mimari kullanıla- di. önümüzdeki yıl Anadolu'nun birçok yerinde bircağını söyleyen Turan, "Şu anda bu birinde çok farklı, farklı mimaride, özellikte, yatay ve disiplinle konut üretiyoruz. Bir kısmı yöresel normlar içeren binaları göreceksiniz" dedi. 



Güneş


Geri Dön