Toki

TOKİ’den ev çıktığını nasıl öğrenebilirim? TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?

TOKİ sosyal konut projesinde ismi çıkan vatandaşlar, TOKİ peşinat ödemelerine dair sorular sormaya başladı. İşte TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtı!

TOKİ ÇIKMAYAN PARASINI NE ZAMAN ALACAK 2022? 

TOKİ başvuru parasının iadesine dair TOKİ tarafından yapılan açıklamada, şu şekildedir; "TOKİ sosyal konut kurasında, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş gününden hemen sonra başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabilir.

İşte TOKİ peşinat ve TOKİ sosyal konutlarına dair sorulan diğer sorular ve yanıtları…

TOKİ’DEN EV ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

TOKİ sosyal konut çekiliş sonuçları, sonuçların noter huzurunda belirlenmesinden sonra Toki.gov.tr sitesi üzerinden öğrenilebilecek. TOKİ çekiliş sonuçları için TC Kimlik Numarası siteye girmenizde yeterli olacaktır. TOKİ kura çekilişleri Toplu Konut İdaresi'nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak da takip edebilirsiniz.

TOKİ PEŞİNAT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ sosyal konut kura sonucu hak sahipleri sözleşmelerini ne zaman imzalayacaklar, ödemeler ne zaman başlayacak? sorusu merakla sorulmaktadır. Sosyal konut projenin inşaat seviyesi yaklaşık yüzde 50’ye ulaştığında sözleşmelere imza atılacak. Peşinatlar sözleşme sırasında tahsil edilecek. Taksit ödemeleri de sözleşmeyi takip eden ay içinde başlayacak. Konut bedelinin tamamı peşin olarak ödenebilir. Teslim aşamasında ayrıca KDV tahsil edilecektir.

TOKİ KURA ÇIKANLAR NE YAPACAK?

TOKİ kura çekilişinde ismi çıkan kişiler, e-devlet sistemi üzerinden veyahut SMS ile bilgilendirme alacaklar. TOKİ çekilişinde adı çıkan kişiler, ilk olarak sözleşme imzalayacak. Sonra ise belirlenen tarihlerde TOKİ konut peşinatı olan yüzde 10'luk kısmı bankaya yatırıp ardından konut projelerinde hak sahipleri sözleşme imzalayacaklar. Daha sonra ise borçları bitene kadar devir işlemi gerçekleştiremeyeceklerdir.

MART 2023 YILINA KADAR ETAP ETAP OLACAK ŞEKİLDE TAMAMLANACAK!

TOKİ sosyal konut projesi, 81 ilde 250 bin sosyal konutun Mart 2023 yılına kadar etaplar halinde çekilmesi ve hak sahipleri belirlenecek.

İSTANBUL AVRUPA YAKASI TOKİ ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ'den yaptığı açıklamada; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 50.000 Sosyal Konut Projesi içerisinde İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi'nde inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 218 adet ve 3+1 nitelikli 290 adet olmak üzere toplamda 508 adet konutun hak sahipleri arasından Konut Belirleme Kurası çekilecektir.

Cumhurbaşkanı açıkladı! Herkes bu ödemeyi alacak! Her ay hesabınızda!

Altını olanlar aman ha! İslam Memiş’ten uyarı üstüne uyarı geldi!

Tüm öğrencileri kapsıyor! Ödemeniz hazır hemen PTT’ye koşun!