25 / 07 / 2024

TOKİ’den il il ucuz konut fiyatları! İşte beklenen haberin detayları!

TOKİ’den il il ucuz konut fiyatları! İşte beklenen haberin detayları!

TOKİ, hayata geçirdiği projeler ile ev hayali olan vatandaşları evlerine kavuşturmaya devam ediyor. İşte detaylar!


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Türkiye genelinde başlattığı konut projesi gündemde yer alıyor. Toplamda 24 ilde 3.151 konutu düşük taksit ve uzun vadelerle kuralı satışa çıkarıyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin olduğu konutların fiyatları 163 bin lira, taksitler de 1.442 TL'den başlamaktadır. Merakla beklenen 24 ildeki kuralı satışlara başvurular bugün başladı. Kuralı konut satışlara başvuru yapacaklar yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile konutlarına kavuşabilecek.

Bu başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası'nın şubeleri aracılığıyla her il için tarihler değişmekle birlikte 4 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

TOKİ KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Konut satın almak için başvuruda bulunan vatandaşların kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının önceden TOKİ’den konut satın almamış olması şartları isteniyor.

Ayrıca kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapacak vatandaşların, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak. Konutlara başvuru yapacakların 18 yaşını doldurmuş ve T.C vatandaşı olmalıdır.

TOKİ İL İL KONUT FİYATLARI!

KOCAELİ: İzmit Sekbanlı ile Sepetçi projelerinde 238 konut satılacak. 2+1 ve 3+1 nitelikli konutların başlangıç satış fiyatı 415 bin TL'den, taksit tutarı 2.596 TL'den satışa çıkıyor.

SİVAS: Merkez Yenimahalle ve Zara projesi kapsamında ise 2+1 ve 3+1 nitelikli 247 konut satılacak. Konutların fiyatı 408 bin liradan taksitler ise 1.533 TL'den başlatılıyor.

İZMİR: Konut ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına hız veren TOKİ, Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde 720 konutu kura ile satacak. Konutların fiyatı 410 bin liradan taksitleri ise 2 bin 700 TL'den başlıyor. Başvurular 18 Temmuz tarihinde başlayacak.

KIRIKKALE: Merkez'de satışa sunulacak 456 konut için başlangıç satış fiyatı 314 bin lira. 18 ile 29 Temmuz arasında başvuruların yapılacağı konutlar taksit tutarı ise 1.540 TL'den başlatılacak.

Diğer illeri de TOKİ’nin resmi internet sayfasından öğrenebilirsiniz…

İslam Memiş'ten gram altın yorumu! “ihtimaller azalıyor”

Dolar ve Euroda kritik süreç! Faiz ile yeni gelişme!

Bakan Bilgin’den açıklama! Mesai saatlerinde değişiklik mi olacak? Mesai saatleri değişiyor mu?


Geri Dön