Toki

TOKİ’den İstanbul’a 27 bin 563 yeni konut! İşte TOKİ İstanbul projelerinde son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği 27 bin 563 konutluk kentsel dönüşüm projesiyle mega kent stanbul, sağlam temeller üzerinde yükseliyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın inşa ettiği 27 bin 563 konutluk kentsel dönüşüm projesiyle mega kent İstanbul, sağlam temeller üzerinde yükseliyor. 27 bin 563 konutluk kentsel dönüşüm projesinde 14 bin 932'si vatandaşlara teslim edilirken 12 bin 631 konutun dönüşüm projesinin hazırlandığı, 5 bin 155 konutun da inşa çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

'ARTIK RAHAT UYUYORUZ'

Sabah’tan Batuhan Altınbaş imzalı  habere göre yurttaşlar depreme dayanıklı konutlara yerleşmenin heyecanını ve sevincini yaşıyor. 

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 2 bin 165 konutun inşa çalışmaları tamamlanırken, 2 bin 747 konutun inşası sürüyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre  Bağlarbaşı, Sarıgöl ve Yıldıztabya mahallelerinde yurttaşlar depreme dayanıklı yeni konutlarına kavuştu. Ayrıca Kartal Orhantepe Mahallesi'nde ise çöken Yeşilyurt Apartmanı ve çevresindeki sağlıksız binalar yenilendi. Ayrıca Gaziosmanpaşa'da bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutları içerisindeki peyzaj alanında vatandaşların sosyalleşebileceği yerler ve park alanları bulunuyor.


Gaziosmanpaşa'daki dairesine yerleşen emekli Adem Vardar (77) konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “9 yaşımda geldim, ömrüm burada geçti. Evimi 2022’de teslim aldım. Çok memnunum. Biz gecekondudan siteye geldik. Yapının sağlamlığı da çok önemli. Yapılanları da görüyoruz, çok sağlam yapılıyor. Demiri, betonu ve tüm malzemeleri çok sağlam işçiliğiyle birlikte. Devletimizden ve yapanlardan Allah razı olsun. Devletimiz sayesinde geleceğe sağlam basıyoruz" dedi. Konutuna 2 ay önce kavuşan ve 6 Şubat depremlerinden kaynaklı olarak güvenli konutlarda oturmanın büyük rahatlık olduğunu kaydeden Cüneyt Erkan, "Kuralar  çekildi, şansa da bize çıktı. Buraya yerleştiğimiz için mutluyuz. İyi ki gelmişiz, bizim için çok iyi oldu. Artık geceleri huzur içinde uyuyoruz. Konutlar çok güzel, kalitesi üst düzey, geniş ve ferah. Havuzu, peyzaj alanı, spor salonu gibi birçok etkinlik alanı var" dedi.

50 BİN KONUT DAHA İNŞA EDİLECEK

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Esenler'de az katlı yatay mimari anlayışı ve akıllı şehir planıyla devam eden projesiyle yaklaşık 50 bin konut hayata geçirilecek. 8.5 milyon metrekarelik rezerv alanda kurulan yeni yerleşimin inşasının etaplar halinde yapılacağı belirtildi.  Esenler Oruçreis'te yapım çalışmaları tamamlanan 262 konut ev sahiplerine teslim edildi, 2 bin 258 konutun inşaatı da sürüyor. 

DEVAM EDEN PROJELER


Zeytinburnu Telsiz Mahallesi'nde ise 281 konutun yapım çalışmaları sürüyor. Güngören'in Gençosman Mahallesi'nde Şişecam Sitesi'nin yer aldığı alanda 300 konutluk dönüşüm projesi yapıldı. Yine Bağcılar'da 822, Beyoğlu Sütlüce'de de 398 konut yurttaşlara teslim edildi. Bağcılar Ece Sitesi'nde 365 konut ile Küçükçekmece Güneş Sitesi'nde de 150 konutun inşa çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bin 49 konut dönüştürülecek.

 

Dolar için 38 TL. Resmen tarih de verdi

Dul ve yetim destek ödemesini almayı unutmayın. İşte şartlar

Emeklilere 12 bin TL ek ödeme. İş Bankası açıkladı