03 / 05 / 2024

TOKİ'den "Okullara kitap desteği" kampanyası!

TOKİ'den

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sosyal konutlarla birlikte yaptığı okulların kütüphanesini kitapla dolduruyor



TOKİ, Türkiye genelinde yaptığı sosyal konut projeleri kapsamında ilköğretim okulları da inşa ederek Milli Eğitim Bakanlığı'na devrediyor. TOKİ'den verilen bilgiye göre, bu uygulamalar kapsamında 45 il/ilçede tamamlanan ve öğretime açılan ilköğretim okullarında, ihtiyaç duyulan kütüphanelerin oluşturulması amacıyla 45 adet kütüphane yaptırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı ortak çalışma ile bu kütüphanelerdeki kitaplıkları kitaplarla doldurma kararı alan TOKİ, bakanlık yayınlarını alarak bu kütüphanelere gönderiyor. Şimdiye kadar, ilköğretim okulu 1-2. sınıf öğrencilerine yönelik 22 çeşit, 3, 4, 5. sınıf öğrencilerine yönelik 34 çeşit, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 48 çeşit olmak üzere toplam 104 çeşit kitap, yapımı tamamlanan kitaplıklarla birlikte bu okullara gönderildi. Her okula 635 kitap olmak üzere gönderilen kitap sayısı toplam 28 bin 575'e ulaştı.

Açıklamada, bu şekilde,  TOKİ  tarafından yapımı tamamlanan 45 ilköğretim okulunun 2009-2010 öğretim yılı itibariyle kütüphanelerdeki kitap ihtiyaçlarının giderildiği belirtildi. (AA)


Geri Dön