02 / 05 / 2024

TOKİ'den sanayiciler konut gibi fabrika istedi!

TOKİ'den sanayiciler konut gibi fabrika istedi!

OSBÜK üyesi iş adamı Mustafa Yağlı, TOKİ'nin Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) girişimci iş adamlarına yönelik 'kira öder gibi ev sahibi olma' projesi uygulamasına benzer fabrika inşa etmesini istedi



Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) üyesi iş adamı Mustafa Yağlı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) girişimci iş adamlarına yönelik Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) girişimci iş adamlarına yönelik 'kira öder gibi ev sahibi olma' projesi uygulamasına benzer fabrika inşa etmesini istedi.
 
İş adamı Yağlı, TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlara yönelik uyguladığı 'kira öder gibi ev sahibi olma' projesinin, girişimci iş adamlarına destek olunması amacıyla OSB'lerde de uygulanabileceğini belirtti.
 
Yatırım yapacak girişimcilerin, ellerindeki kısıtlı ve dar sermayenin büyük bir kısmını arsa almaya veya yapı inşa etmeye harcadığını belirten Yağlı, TOKİ'nin ev, okul gibi OSB'lerde de fabrika inşa etmesini istedi.
 
TOKİ'nin yapacağı işletmelerin sosyal alan ve çevre düzenlemesiyle örnek de olabileceğini ifade eden Yağlı, 'Girişimci, sermayesinin büyük kısmını üretim yapacağı mekana harcıyor. Yatırım yapmak içinde elinde yeterli sermaye kalmıyor.  TOKİ  işletmelerin ihtiyaçlarına uygun, farklı metrekarelerde fabrikalar yapabilir. Üretici yapacağı üretime göre makinelerini ve gerekli teçhizatını temin eder. TOKİ OSB'lere fabrikalar inşa etsin, girişimci iş adamları kira öder gibi fabrika sahibi olsun. Bu fikir TOKİ tarafından değerlendirilmeli. İş adamlarına, üretim yapmayı düşünenlere mekan sağlama konusunda destek olunmalı ” dedi.

TOKİ Haber


Geri Dön