02 / 05 / 2024

TOKİ'den Serik'teki turizm çalışanlarına 583 konut!

TOKİ'den Serik'teki turizm çalışanlarına 583 konut!

Antalya Serik'te turizm sektörü çalışanlarının konut ihtiyacını karşılamak amacıyla pilot proje olarak geliştirilen 583 konutluk uygulamanın temeli atıldı. Konutların yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor...



Antalya'nın Serik ilçesi Yukarıkocayatak Mahallesi'nde turizm çalışanları için üretilecek konut projesinin temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut’un katılımıyla gerçekleştirildi. TOKİ Başkanı Bulut, projenin önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini belirterek, yerleşimde konutun yanı sıra cami, kültür tesisi gibi sosyal donatı alanlarının da yer alacağını söyledi.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; TOKİ Başkanı Bulut, projenin hazırlık sürecinde ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan turizm çalışanlarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirterek, Yukarıkocayatak'ın pilot uygulama bölgesi olarak belirlendiğini aktardı, ilk etapta yapılacak 583 konutun üç farklı tipte tasarlandığını, 1+1, 2+1 ve 3+1 kat planına sahip dairelerden oluştuğunu belirten Bulut, peyzaj uygulamalarının da titizlikle ele alındığını vurguladı. Konut sakinlerinin geniş peyzaj alanlarında rahat nefes alacağı bir yaşam ortamı hedeflediklerine işaret eden Bulut, projenin 31 Aralık 2019'da bitirilmesinin hedeflendiği kaydetti.

"PROJELERE BÜTÜNCÜL BİR PLANLAMAYLA YAKLAŞIYORUZ"

TOKİ'nin oluşturduğu yeni yaşam alanlarındaki nüfusun sağlıklı bir sosyal yaşam sürebilmesi için projelere bütüncül bir planlamayla yaklaşıldığına dikkat çeken Bulut, sosyal etkileşimin ve iletişimin yaşandığı kültür tesisleri gibi alanların düzenlenmesine de büyük özen gösterildiğini aktardı. Bulut, "Proje, 908.96 metrekare oturum alanına sahip kültür merkezi, sekiz atölye, kütüphane, 118 metrekare sergi salonu, 130 metrekare fuaye alanı ve 260 metrekare çok amaçlı salonu kapsayan bir planda inşa edilecek" diye konuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM: 2019'DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları amacıyla TOKİ'nin pek çok proje gerçekleştirdiğini belirten Bakan Kurum, turizm sektörünün de bu kapsamda ele alındığını aktardı. Turizm çalışanları konut projesinin ödeme şartlarının 3+1 daireler için 180 ila 210 bin TL, 2+1 daireler için ise 130 ila 160 bin TL olacağı bilgisini paylaştı. Konut üretimlerinin yanı sıra sosyal donatıların inşasına da dikkat çeken Kurum, "23 bin 284 derslikli bin 55 okul yapılırken 40 bin 129 yatak kapasiteli 266 hastane inşaatı tamamlandı. Bunun yanı sıra 72 bin öğrenci kapasiteli yurt inşa edildi, 19 stadyum yapıldı" açıklamasında bulundu. "2019'da büyük dönüşüm projeleri gerçekleştirilecek" diyen Bakan Kurum, depremin Türkiye'nin gerçeği olduğunu hatırlattı. Kurum, bugüne kadar 590 bin konutun yenilenme çalışmasının başladığını ve 5 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

 


Geri Dön