02 / 05 / 2024

TOKİ’den Antalya’da turizm çalışanlarına özel proje!

TOKİ’den Antalya’da turizm çalışanlarına özel proje!

TOKİ, Antalya’nın Yukarıkocayatak Mahallesi’nde turizm sektörü çalışanları için 583 adet konuttan oluşan yeni bir yaşam merkezi inşa ediyor. 



Antalya’nın Yukarıkocayatak Mahallesi’nde yapılması planlanan 1.900 adet sosyal konut projesinin ilk etabındaki 583 konutun ihalesi gerçekleştirildi.  TOKİ  Dergi’deki habere göre 50.640 metrekarelik alan üzerinde tasarlanan konut projesi, kültür tesisi ve diğer sosyal donatılarıyla yeni bir yaşam merkezi olarak hayata geçiriyor. Antalya şehir merkezine 30 kilometre, Serik ilçesine 1 kilometre mesafede yer alan yerleşimdeki konutlar, 5’i hizmetli dairesi olacak şekilde, 3 adedi 1+1, 445’i 2+1 ve 1402ı 3+1 kat planından oluşuyor.

ZENGİN PEYZAJ UYGULAMALARI

Kapsamında 3 tipte tasarlanan 13 blok, farklı kat yüksekliklerinden oluşuyor. Kotlarıyla kademeli olarak konumlanan ve silüet kaygısı gözetilen bloklar, deniz yönü esas alınarak açıklıktan maksimum yararlanılacak şekilde yerleştiriliyor.

Çocuk oyun alanı, basketbol sahası, gazebo ve bitkilendirme gibi donatı ve peyzaj uygulamalarını içeren konut alanı, görsel açıdan zenginlik sunan nitelikli yapısal ve bitkisel peyzaj elemanlarıyla zenginleştiriliyor.

TRAVERTENLER İLE ÖZGÜN CEPHE TASARIMLARI

Konut sakinlerinin sağlıklı bir sosyal yaşam sürebilmesi için bütüncül bir yaklaşımla ele alınan konut projelerinde, sosyal etkileşimi destekleyecek kültür tesisleri titizlikle planlanıyor. Bu sayede, konut sakinlerine keyifle vakit geçirebilecek 1 sosyal ortam sunuluyor.

Antalya Yukarıkocayatak projesinde 3.071,20 metrekarelik inşaat alanı üzerinde tasarlanan kültür merkezinde, 8 atölye, kütüphane, sergi salonu, fuaye alanı ve 260 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salon yer alıyor. Binanın cephesinde yöresel ve geleneksel bir malzeme olan traverten kullanılırken, modern çizgiyi de yansıtmak amacıyla alüminyum güneş kırıcılar tercih ediliyor. Kullanıcıların odak noktası ve toplanma merkezi olarak tasarlanan tesisle, kültür ve sanat üretimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Proje alanında yer alan cami ise geleneksel ve modern çizgilerin harmanlandığı bir tasarım anlayışını yansıtıyor.


Geri Dön