Toki

TOKİ’den ‘uyarlanabilir konut’ müjdesi! Detaylar belli oldu

​​​​​​​Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilerin toplumsal hayatta refaha erişmesi amacıyla yeni adımlar atmaya devam ediyor. Hükümet engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut yapacak. Konutların içi de engelli bireylere uygun biçimde dizayn edilecek. Engelli vatandaşlar için ortaya konulan 31 hedef ve 316 faaliyetten meydana gelen 2023- 2025 Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'na göre, 'uyarlanabilir' konutlar engelli yurttaşın hayatını idame ettirdiği ortamda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak

Bakanlık, TOKİ'yle işbirliği yaparak "uyarlanabilir" konut inşa edecek. Engelli vatandaşlar için ortaya konulan 31 hedef ve 316 faaliyetten meydana gelen 2023- 2025 Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'na göre, 'uyarlanabilir' konutlar engelli yurttaşın hayatını idame ettirdiği ortamda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak.

İÇ DİZAYN

TOKİ'yle işbirliği yapılarak konut dizaynları engelli yurttaşın yaşam kolaylığına göre inşa edilecek. Şehirler engelli yurttaşların kolay bir şekilde sosyal işlerini halledebilecekleri bir alana dönüştürülürken, konutlar da engel durumu çerçevesinde uyarlanabilir bir şekilde dizayn edilecek.

Uyarlanabilir konutlarla evin içerisi engelli yurttaşın engel durumuna göre ayarlayabilecekleri bir dizayna sahip olacak. Konutlarda asıl dizayn ilkesi olan "uyarlanabilirlik" sağlanacak. Bunun yanı sıra, düşük gelirlilere uygun ödeme şartları ile beraber konut sunulmasına yönelik yapılan projeler ülke genelinde yaygın hale getirilecek.İşte detaylar...
 

ENGELLİ HİZMETLERİ

Diğer taraftan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli yurttaşların iş, eğitim ve sosyal hayatın her kademesinde yer alması için ortaya koyduğu politikalardan olan E-KPSS'yle toplam 67 bin 985 engelli vatandaşı kamuya atmış oldu.

Engelli vatandaşların birine bağımlı kalmadan yaşamını idame ettirebilmesi amacıyla yeni alanlar açan Bakanlık, engelli aylıklarına da düzenleme yaparak refahını sağlamış oldu. Maaşlara yapılan son zam ile beraber bin 595 lirayla 2 bin 392 lira arasında belirlendi. Bakanlık, Türkiye'de bir ilk olan Evde Bakım Hizmeti'yle engelli vatandaşların kendi konutlarında bakımının yapılmasını sağlamış oldu.

Bakımı evinde yapılan vatandaşların bakımını yapan yurttaşlara ise evde bakım ücreti veriliyor. Bunun yanı sıra, Kahramanmaraş depreminden sonra sahada etkili bir şekilde görev alan Psikososyal Destek Ekipleri (PSD), çadır ve konteyner kentlerde gerçekleştirdikleri inceleme ile beraber bakıma ihtiyacı olduğunu belirledikleri engelli bireyleri devletin kuruluşlarına yerleştirdi. Depremzede engelli yurttaşların güvenli ve sağlıklı bir ortamda bakımları sağlandı.

3 dev bankadan dolar tahmini: Seçim sonrası dolar resmen fırlayacak!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur’luya zam müjdesi! İşte temmuz zammı takvimi!

Merkez Bankası nisan ayında ne kadar dolar sattı?