10 / 05 / 2024

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Hükümet engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut inşa edecek. İşte TOKİ 'uyarlanabilir' konut ile ilgili detaylar...



TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan uyarlanabilir konutlarla, evin içerisi engelli vatandaşın engel durumuna göre ayarlayabileği bir tasarımla inşa edilecek. 

Konutlarda temel tasarım ilkesi şeklinde belirlenen "uyarlanabilirlik" sağlanacak ve düşük gelirlilere uygun ödeme şartlarıyla konut sunulmasına ilişkin yapılan projeler ülke geneline yayılacak.

TOKİ den uyarlanabilir konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Diğer taraftan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli vatandaşların iş, eğitim ve sosyal hayatın her kademesinde olması amacıyla hayata geçirdiği politikalardan olan E-KPSS'yle toplam 67 bin 985 engelli vatandaşın kamuya atanmasını sağladı. 

Engelli bireylerin birine bağımlı kalmadan hayatını sürdürebilmesi için yeni alanlar oluşturan Bakanlık, engelli aylıklarında da düzenlemeye gitti. Son yapılan zamla aylıklar 1.595 TL ile 2.392 TL arasında oldu. 

Bakanlık, Türkiye'de bir ilk olan Evde Bakım Hizmeti'yle de engelli bireylerin kendi evlerinde bakımının yapılmasına imkan sunuyor. Bakımı evinde yapılan bireylerin bakımını gerçekleştiren vatandaşlara da evde bakım yardımı sağlanıyor. Evde bakım yardımı 2023 zammının ardından 3 bin 336 liradan 4 bin 336 liraya ulaştı. 

Borsa haftanın son gününe yükselişle başladı!

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

2023 Sahil Güvenlik Uzman Erbaş başvuru şartları neler? SGK uzman erbaş son başvuru tarihi ne zaman?

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Seçim sonrasında dolar bu kadar olacak! Yatırımcılar şimdiden hazırlanın

 


Geri Dön