Toki

TOKİ’den yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle arsa almak isteyenler dikkat! TOKİ 25 ilde 379 arsa satışı ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 25 ilde 379 arsa satışı için geri sayım başladı. Peki TOKİ 25 ilde 379 arsa satışı ne zaman yapılacak ve hangi şehirlerde? 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 25 şehirde 379 arsa satışı için geri sayım başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında yer aldığı farklı şehirlerdeki arsalar, yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile alıcısını bulacak. İki gün boyunca devam edecek olan açık artırmaya çevrim içi olarak teklif vermek de mümkün olacak.

 Peki TOKİ 25 ilde 379 arsa satışı ne zaman yapılacak ve hangi şehirlerde? İşte, TOKİ’nin arsa satışı yapılacağı iller, açık artırma tarihi ve ödeme planı...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 25 şehirdeki toplamda 379 arsayı satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılan arsalar arasında Ankara Etimesgut'ta ticaret ve konut alanları, Eskişehir'de akaryakıt istasyon alanı, İstanbul'da konut ve rekreasyon gibi alanlar yer alıyor. İki gün devam edecek olan ve yatırımcılar tarafından da merakla beklenen açık artırmaya çevrim içi katılım da mümkün olacak.


25 İLDE 390 ARSAYI SATIŞA ÇIKARIYOR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın arsa satışı gerçekleştireceği şehirler şu şekilde: Eskişehir, Adana, Antalya, Gaziantep, Aydın, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Amasya, Batman, Bitlis, Elazığ, Kırşehir, Hatay, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Van.

TOKİ 25 İLDE 390 ARSA SATIŞI NE ZAMAN VE NEREDE OLACAK?

Arsalar açık artırma yöntemi ile 2 Ekim - 3 Ekim 2024 tarihinde saat 10.30'da satışa çıkacak. Satış hem İstanbul'da hem de Ankara'da yapılacak fakat isteyenler çevrim içi şekilde de katılabilecek.
Oturumlar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten de "www.emlakmuzayede.com.tr" teklif verilebilecek.

TOKİ ARSA SATIŞI ÖDEME PLANI

Alıcıların arsa bedellerinin yüzde 25’lik kısmını peşin ödemeleri gerekiyor. Kalan tutar 48 ay vadelendiriliyor. Satışa ilişkin olarak detaylı bilgilere "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adreslerinden ve 0212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

 

O il için çarpık kentleşme uyarısı: Genç bir şehir ama düşük yapı kalitesi sebebiyle riskli!

Uzmanı açıkladı: Doğrudan gayrimenkul yatırımı mı, gayrimenkul yatırım fonları mı?

'Konutta sorun erişebilirlik' diyen ünlü ekonomist: Faiz yüzde 1 ile bile olsa vatandaş banka kredisi ile ev alamayacak!