28 / 04 / 2024

TOKİ'nin 10 bin peşinatlı konutlarına yoğun talep geldi!

TOKİ'nin 10 bin peşinatlı konutlarına yoğun talep geldi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, Ankara'nın yeni uydu kenti Yapracık'ta ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre konut seçme imkanıyla 10 bin lira peşinat, 180 ay vadeyle satışa çıkardığı 298 konuta yoğun talep geldi...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Ankara'nın yeni uydu kenti Yapracık'ta ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre konut seçme imkanıyla 10 bin lira peşinat, 180 ay vadeyle satışa çıkardığı 298 konuta yoğun talep geldi. Üç günde konutlardan üçte ikisinin satışı gerçekleştirilirken, kalan konutlar için başvurular 30 Eylül'e kadar kabul edilecek.


TOKİ, sosyal donatılarıyla inşa ettiği uydu kent projeleri kapsamında, Ankara'da, Eryaman'dan sonra en büyük ikinci uydu kenti şehrin batısında, Eskişehir yolundaki Yapracık'ta inşa etti.


Kira öder gibi taksitle ev sahibi olma fırsatı sunulan projede, 10 bin lira peşin 180 av vadeyle konut sahibi olunabiliyor. Konutların peşin fiyatları 78 bin liradan, aylık taksitleri ise 383 liradan başlıyor.


Yapracık'ta satışa sunulan 298 konutun 6'sı 94 metrekare 2+1, 251'i 116, 137 ve 168 metrekare olmak üzere üç farklı tipte 3+1, konutların 41'i ise 190 metrekare büyüklüğünde 4+1 olarak inşa edildi.


-30 Eylül son gün


"Ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı" ile satışa sunulan konutlara yoğun ilgi oldu. Üç günde konutların üçte ikisi, yani 196'sının satışı gerçekleşti. Kalan konutlar için başvurular Ziraat Bankasının tüm şubelerince 30 Eylül'e kadar kabul edilecek.


-40 bin kişinin yaşayacağı uydu kent


TOKİ, Ankara-Eskişehir karayolunda bulunan Yapracık bölgesinde Ankara'nın ikinci uydu kentini kurdu. Proje kapsamında bölgede toplam 8 bin 640 konut inşa edildi. 584 konutun yapım çalışmaları da devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla bölge, 40 bin kişinin yaşayacağı dev uydu kent haline gelecek.


Yapracık konutları, sosyal donatılarıyla da modern yaşam alanı haline getirildi. Uydu kentte yaşayanların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla okul, sağlık ocağı, kreş ve cami gibi donatılar da tamamlandı.


Proje kapsamında bölgede 32 derslikli 4 ilköğretim okulu, 24 derslikli ilköğretim okulu, 32 derslikli lise, 24 derslikli lise, kreş ve 3 cami inşa edildi. Ayrıca projede, otoparklar ve yürüyüş alanları da düşünüldü.


Konutların satışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilir.


AA


Geri Dön