28 / 04 / 2024

Edirne Fırınlarsırtı TOKİ konutlarına yoğun talep var!

Edirne Fırınlarsırtı TOKİ konutlarına yoğun talep var!

TOKİ tarafından "Edirne Fırınlarsırtı Alt Gelir Grubu Konut Projesi" kapsamında inşa ettirilen ve satışa çıkartılan 78 konuta çok yoğun talep gösterildi. Başvuruların, üç günlük süre içinde konut sayısının iki katına yaklaştığı duyumlandı.



Aynı bölgede daha önce inşa edilen 3 artı 1 tipi konutlar zorlukla müşteri bulurken, Edirne Belediyesi ne verilen 50 konutun tamamı daha hala satılamazken bu konutlara gösterilen ilgi şaşırtıcı olarak görüldü. 


Geçen Pazartesi günü başlayan başvuruların, üç günlük süre içinde konut sayısının iki katına yaklaştığı duyumlandı. 


Bu konuda TOKİ'den yapılan duyuruda, "20 Nisan-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin Edirne İlindeki tüm Şubeleri aracılığı ile 'Kuralı Satış' yöntemi ile satışa sunulmaktadır." denildi. Kura ile tespit sisteminin ise 25 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. 


Konutların 180 ay taksitle satılacağı, en ucuz konutun 98 bin 896 lira, aylık taksitlerinin de 483 lira 49 kuruş olduğu belirtilirken en pahalı konutun ise 128 bin 902 lira, aylık taksitlerinin ise 630 lira 19 kuruş olduğu kaydedildi. Bu fiyatlar arasında satılacak dairelerin ayrıntılı bilgileri ise TOKİ'nin internet sitesinden konut konut açıklandı. 


TOKİ'den yapılan duyuruda satışlar için önemli konular şöyle sıralandı: "Söz konusu müracaatlar; 1. Kategori: Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar), 2. Kategori: En az %40 Engelli Vatandaşlar, 3. Kategori: Diğer Alıcı Adayları, olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecektir. 

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir. 


En az %40 Engelli Vatandaşlara konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. 

Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır. 

Diğer Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

 

2. ve 3. kategori hak sahiplerine konutlar, %12 peşinat bedeli (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar) ve borç bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacak olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. 

2. ve 3. kategori hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacak olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2016 tarihinden itibaren başlatılacaktır. 


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde, faizsiz konut kredisinden faydalanacak hak sahipleri için tahsis edilen kredi tutarı konut peşinatına sayılacak, bakiye borç bulunması durumunda gayrimenkul satış sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır. 

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde faizsiz konut kredisinden faydalanmayacak hak sahipleri için konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli satılacaktır."  TOKİ  diğer satış bilgilerini ise şöyle belirtti: "Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. 


3. KONUTUN TESLİM TARİHİ Konutlar 


"Teslimli" olarak satılacak olup; Gayrimenkul Satış Sözleşme imzalama aşamasında, Konut Satış Bedeli üzerinden % 1 KDV tahsil edilecektir. Konutunu teslim almaya giden kişiler KDV dekontunu, konutunu teslim alma sırasında ibraz etmek zorundadır. Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir. 


7. KONUT VE ÖDEME BİLGİLERİ 


Konutların satış fiyat ve koşulları ilgili Banka Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nın web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile ödeme koşulları aşağıda sunulmaktadır.


KONUT SATIS / ÖDEME BİLGİLERİ: 


Konut tipi B1 2+1 75,1 m2 78 Adet en düşük fiyat 98.896, peşinat oranı 0,12, peşinat miktarı 11.868 lira, taksit 180 ay, aylık taksit ödemesi 483,49 lira. 

En yüksek satış fiyatı 128.902 lira, peşinat oranı 0,12, peşinat miktarı 15.468 lira, taksit 180 ay, aylık taksit ödemesi 630,19 lira. 

Edirne Fırınlarsırtı Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında, B1 tipi 2 oda 1 salon nitelikli brüt 75,1 m 2 büyüklüğe sahip 78 adet konut satışa sunulacağı belirtilirken konutların peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) bankanın komisyon alacağı da kaydedildi. 


Edirne Yenigün


Geri Dön