02 / 05 / 2024

TOKİ'nin 2018 yılında yapacağı projeler TBMM'de!

TOKİ'nin 2018 yılında yapacağı projeler TBMM'de!

TOKİ'nin 2018 yılında dar gelirli vatandaşlar için yapacağı projeler meclis gündemine taşındı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



TOKİ nin 2018 yılında yapacağı projeler TBMM de!

 

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, TOKİ'nin 2018 yılında dar gelirli vatandaşlar için yapacağı projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Göker sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Göker önergesinde "TOKİ'den yapılan resmi açıklamaya göre, 2018 yılında 33 ilde toplam 45 bin 456 konut satışa sunulacaktır. Ancak bilindiği üzere geçmişte TOKİ, lüks villalar ve lüks apartmanlar yaparak bunları satmaya çalışmıştır. TOKİ'nin asli görevinin zengin ile fakir arasındaki ekonomik farkı ortadan kaldırarak sosyal adaleti ve sosyal eşitliği sağlamak olduğu aşikardır." diyerek 3 sorusuna yanıt aradı.

 

Göker'in soruları

 

1- 2018 yılında satışa sunulacak olan 45 bin 456 konutun ne kadarı dar gelirli vatandaşlar için yapılmıştır?

 

2- TOKİ'nin bu güne kadar üç büyük şehir olan İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de yaptığı evlerin ne kadarı Dar gelirli vatandaşlarımız için yapılmıştır?

 

3- Burdur Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hazırlanan Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ne zaman başlanacaktır?

 


Geri Dön