28 / 04 / 2024

TOKİ'nin Beşiktaş Abbasağa'daki arsası Kiler GYO'nun oldu!

TOKİ'nin Beşiktaş Abbasağa'daki arsası Kiler GYO'nun oldu!

Kiler GYO, TOKİ'nin İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi 347 Ada 1 Parselde Bulunan Taşınmaza İlişkin Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi” ihalesine 203 milyon TL ile en yüksek teklifi verdi.



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi 347 ada 1 parselde bulunan taşınmaza ilişkin arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi hakkında açıklama yaptı. 

2. oturuma katıldı

Kiler GYO, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi 347 ada 1 parselde bulunan taşınmaza ilişkin arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi 2. ve nihai oturumuna katıldı. 

 TOKİ nin Beşiktaş Abbasağa daki arsası Kiler GYO nun oldu!

203 milyon TL'lik teklif

Şirket, gerçekleşen ihalede arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 450 bin TL, arsa satışı karşılığı idare payı gelir oranı olarak yüzde 14 ve arsa satışı karşılığı idare payı geliri olarak 203 milyon TL ile en yüksek teklifi verdi.  

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi 347 Ada 1 Parselde Bulunan Taşınmaza İlişkin Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi” ihalesi açık artırma usulüyle gerçekleşti. Konut fonksiyonlu arsa alanı 17 bin 665 metrekare. 

 TOKİ nin Beşiktaş Abbasağa daki arsası Kiler GYO nun oldu!

Sözleşme imzalanacak

İhale sonucunun kesinleşmesi için düzenleyen kurumdan sözleşme imzalanmasına ilişkin davet beklenecek. Süreç ile ilgili gelişmeler kamuoyuna açıklanacak. 

 

Kiler GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi 347 Ada 1 Parselde Bulunan Taşınmaza İlişkin Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi 2. ve nihai oturuma katılmıştır. Yapılan ihalede Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam geliri olarak 1.450.000.000 TL, Arsa Satışı Karşılığı İdare Payı Gelir Oranı olarak %14 ve Arsa Satışı Karşılığı İdare Payı Geliri olarak 203.000.000 TL ile en yüksek teklif şirketimiz tarafından verilmiştir.

İhale sonucunun kesinleşmesi için düzenleyen kurumdan sözleşme imzalanmasına ilişkin davet beklenecektir.

Süreç ile ilgili gelişmelere kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 

TOKİ Beşiktaş Abbasağa'daki arsasını satıyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön