05 / 05 / 2024

TOKİ'nin emekliye konut projesine yoğun istek!

TOKİ'nin emekliye konut projesine yoğun istek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunduğu konutlara emekliler yoğun ilgi gösterdi.



ANKARA'da düşük gelirliler için 250 lira taksitle kura ile satışa çıkarılan ve başvurulan devam eden konutlarda, başvurular ilk günlerde konut sayısını aştı. Karabük, Kastamonu ve Bartın'da emeklilerle bir araya gelerek konut edinimi konusunda bilgi veren  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, "Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz" dedi. Emeklilerin konut ihtiyacının karşılanması amacıyla satışa sunulan projelerden yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldığım belirten Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin konut sahibi yapıldığını ifade etti. 


ANKARA'DA 342 LİRA TAKSİTLE KONUT 

Başkent Ankara'nın merkezi Kızılay'a yaklaşık 10 kilometre mesafede Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde kura ile satışa sunulan konutların taksitleri ise 341 liradan başlıyor. 583'ü alt gelir grubu, 369'u sosyal konut olmak üzere toplam 952 konut için başvurular 22 Ekim-20 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul ediliyor.  Ankara  ve Malatya'da alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutlardan emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı. TOKÎ'nin satışa sunduğu konut projeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki. gov.tr internet adresinden ulaşılabilir


Anadolu


Geri Dön