07 / 07 / 2024

TOKİ'nin Gürsu Ovasını koruyan projesi sona yaklaşıyor!

TOKİ'nin Gürsu Ovasını koruyan projesi sona yaklaşıyor!

Bursa Valisi Şahabettin  Harput: "Avrupanın krizle boğuştuğu şu günlerde Gürsu Belediyesi ve TOKİnin birlikte yürüttüğü projenin hızla ilerlemesi ülke adına sevindirici" dedi



Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Avrupanın krizle boğuştuğu şu günlerde Gürsu Belediyesi ve TOKİnin birlikte yürüttüğü projenin hızla ilerlemesi ülke adına sevindirici" dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ile Gürsu ilçesinin Dışkay bölgesinde tamamlanma aşamasına gelen  TOKİ  konutlarında incelemelerde bulundu.

Vali Harput, temeli bu yıl atılan bin 936 konutluk proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Projenin çok hızlı ilerlediğini kaydeden Harput, "Avrupanın krizle boğuştuğu şu günlerde Gürsu Belediyesi ve TOKİnin birlikte yürüttüğü projenin hızla ilerlemesi, ülke adına sevindirici. Toplu konutlardaki tek problemin yol olduğu görünüyor. Ancak bu meseleyi en kısa zamanda halledeceğiz" diye konuştu.

Başkan Özcü ise, ilçenin hızla göç alacağını önceden gördüklerini ifade ederek, "Çok değerli ovamızın korunması için alternatif çalışma yapmak zorundaydık. Göçe paralel olarak toplu konut projesini hayata geçirdik. 2012 sonu itibarıyla ilk etaptaki evlerin tamamı bitmiş olacak. Yaklaşık bin 936 konut, 2 ilköğretim okulu, birer lise, ticaret merkezi, sağlık merkezi ve camimiz olacak" ifadelerini kullandı.

AA


Geri Dön