28 / 04 / 2024

TOKİ'nin Niğde'deki kentsel dönüşüm konutları TBMM'de!

TOKİ'nin Niğde'deki kentsel dönüşüm konutları TBMM'de!

Niğde'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan TOKİ konutlarında metrekare fiyatları ile ilgili sorunlar meclis gündemine taşındı..



TOKİ nin Niğde deki kentsel dönüşüm konutları TBMM de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan  TOKİ  konutlarında metrekare fiyatının değişmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

Gürer önergesinde "Niğde Efendibey, Şahinali ve Şehitler mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı devam eden TOKİ konutlarında belirlenen metrekare fiyatlarının değişmesi ile vatandaşın mağdur olduğunu ifade etmektedir." diyerek 3 soru sordu.

 

Gürer'in soruları


1- Hak sahipleri, 850 lira olan metrekare birim fiyatı daha proje tamamlanmadan 1280 liraya çıkarıldığını belirtmektedir. 2013 yılında anlaşma gereği olarak 850 lira olan metrekare birim fiyatının 430 lira birden artmış olmasının sebebi nedir?

 

2- 6 bin 500 konutluk TOKİ projesinde, ek ödeme ve faiz çıkarılmayacağının vatandaşa sözünün verilmesine rağmen oluşan fiyat farkının gerekçesi nedir?

 

3- Vatandaşın mağduriyetkerinin giderilmesi için bir çalışma düşünülmekte midir?

 


Geri Dön