29 / 04 / 2024

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 900 bini aştı!

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 900 bini aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugün TOKİ’mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını vatandaşımıza vereceğiz" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye' programına katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurum, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Konya Projeleri Tanıtım Programı"nda, Türkiye'nin son 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitimden sağlığa, ticaretten sanata, ekonomiden ulaşıma, çevre ve şehircilik gibi pek çok alana ilişkin tarihi adımlar attığını belirtti. 

Türkiye'nin bu adımlarla 18 yıl öncesinden çok daha güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Kurum, "Daha güçlü bir Türkiye için çok daha güçlü şehirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tüm gayretlerimiz de şehirlerimizi çok daha güçlü kılmak, 2023'e, 2053'e, 2071'e hazırlamaktır. İşte bu yüzden, 'Güçlü Şehirler, Güçlü Türkiye' diyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve doğa yatırımlarının yanında sosyal konut çalışmalarını da hızla sürdürdüklerini belirten Kurum, "TOKİ'mizle ülkemizin her noktasında sosyal donatılarıyla beraber, içinde yürüyüş yollarının, parklarının, bahçelerinin, sosyal alanlarının olduğu 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. Bugün TOKİ'mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle vatandaşımıza vereceğiz" dedi.

Konya'da 7 projede toplam 2 bin 396 konutun inşaatını büyük oranda 2021'de tamamlayacaklarını aktaran Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında, Konya'da 4 bin 53 yeni konutu inşa edeceklerini açıkladı. 

TOKİ'nin 9 ildeki 2 bin 788 konutu sahiplerini bulacak!

TOKİ'den 1.250 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!


Geri Dön