Toki

TOKİ'ye başvuru yapacaklar dikkat! TOKİ başvuru ücretleri iade ediliyor mu 2022?

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuru ücretleriyle ilgili son dakika araştırmaları devam ediyor. Peki TOKİ 250 bin konut başvuru ücretleri geri veriliyor mu? TOKİ başvuru ücretleri iadesi ne zaman? İşte ayrıntılar... TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül tarihinde resmen başladı

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuru ücretleriyle ilgili son dakika araştırmaları devam ediyor. TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül tarihinde resmen başladı. Başvuru şartları ve kurayla iligli detaylar da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklandı.

 

TOKİ 250 bin sosyal konut projesine başvuru yapan ve başvuru yapacak vatandaşlar TOKİ 250 bin konut başvuru ücretleriyle ilgili son dakika ayrıntılarını merak ediyor. 

En çok merak edilen ve yanıtı araştırılan sorular arasında "TOKİ başvuru ücretleri geri veriliyor mu? TOKİ başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?" bulunuyor. 

Peki TOKİ 250 bin konut başvuru ücretleri geri veriliyor mu? TOKİ başvuru ücretleri iadesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

TOKİ 250 bin sosyal konut projesine başvuru yapan ve başvuru yapacak vatandaşlar, başvurularla ilgili son dakika detaylarını araştırıyor. Vatandaşlar, kura çekiminde isimleri çıkmaması durumunda başvuru ücretlerini geri alıp alamayacaklarını merak ediyor.

Habertürk'te yer alan habere göre; TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile ilgili tüm ayrıntılar belli oldu. Peki TOKİ 250 bin konut başvuru ücretleri geri veriliyor mu?

TOKİ BAŞVURU ÜCRETLERİ GERİ VERİLİYOR MU 2022?

Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden faydalanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli TOKİ tarafından iade ediliyor. Kendilerine arsa tahsis edilen vatandaşların ödediği başvuru bedeli peşinat bedeline dahil ediliyor. 

Kurada, hak sahibi olamayan vatandaşlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden iade alabiliyor. 

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için son başvuru tarihi Ekim ayının son günü olarak belirlendi. İsmi, İlk Evim, İlk İş Yerim olarak belirlenen proje kapsamında 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar inşa edilecek. 81 ilde hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında, ilk etapta 250 bin konut; 5 senelik süreçte ise 500 bin konut yapılması hedefleniyor. 

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında vade süresi 240 ay olarak belirlenirken; 2 oda 1 salon dairelerin fiyatlarının 608 bin TL'den; 3 oda 1 salon konutların fiyatları 850 bin TL'den başladığı açıklandı. 

40 soruda TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi 2022!

10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

Gençlere TOKİ 2022 Sosyal Konut'ta dev fırsat! Bakan kurum açıkladı! Hemen bakın!