30 / 04 / 2024

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da konut rakamları ortalama olarak geçen sene ilk defa 100 milyon yen (677 bin dolar) seviyesini aştığı belirtildi. 



Tokyo ve çevresinde 1973 yılından bu yana senelik olacak şekilde konut fiyatlarını inceleyen Real Estate Economic Institute, 2023 senesi araştırmasının sonuçlarını açıkladığı kaydedildi. 

apara.com.tr'de yer alan habere göre, bu kapsamda , Ayrıca, 2023 senesinde kentte konut fiyatları ortalaması bir önceki seneye oran ile  yüzde 39,4 artış yaşamış ve  114,8 milyon yene (774 bin dolar) kadar çıktı. Böylece kentin konut fiyatları ortalaması da resmi verilerin arşivlendiği 50 sene içinde de ilk kez 100 milyon yen (677 bin dolar) seviyesini aşmış olduğu belirtildi.

Sumitomo Mitsui Trust Research Institute uzmanı Ogişima Şun, araştırmaya yönelik açıklamasında, fiyat artışlarında yükselen maliyetlerin etkisine dikkatleri çekti.

Ogişima, konut fiyatlarının yükselmesinde çelik gibi ham madde fiyatlarının hızla artması ve iş gücü dahil genel inşaat maliyetlerindeki yükselişlerin etkili olduğunu ifade edildiği belirtildi.

Tokyo da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Tokyo ile çevresindeki Saitama, Çiba, Kanagawa'nın dahil edildiği "Büyük Tokyo" bölgesinin konut fiyat ortalaması ise yüzde 28,8 artış ile 81 milyon yene (546 bin dolar) kadar çıktı.

Fiyat ortalaması Kanagawa'da 60,6 milyon yene (408 bin dolar), Çiba'da 47,8 milyon yene (322 bin dolar) artarken, Saitama'da 48,7 milyon yene (328 bin dolar) kadar gerilemiş oldu. Artan işçilik giderleri, ithal girdi maliyetleri ve Japon yenindeki değer kaybı sebebi ile konut fiyatlarında yükselişin sürebileceği kaydedildi.

TOKYO'DA HAYAT PAHALI MI?

Öte yandan, 1964 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Tokyo, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için aday şehirlerden biridir. Tokyo'da Yaşam: Tokyo dünyanın en pahalı şehirleri arasında üst sıralardadır.

JAPONYA'DA TÜRKLER NE İŞ YAPAR?

Japonya'da Türkler genel olarak inşaat ve araba fabrikalarında çalışıyorlar.  Fakat, hediyelik eşya dükkânı ya da restoran sahibi olan Türkler olduğu gibi Japon şirketlerinde çalışan üst düzey yöneticiler de bulunmakta ve birçok Türk öğrencisi eğitim amaçlı olmak üzere Japonya'da yaşamaktadır.

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

 


Geri Dön