09 / 05 / 2024

Tongalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tongalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tonga vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabilir mi? Tongalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Tongalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Tongalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte bakanlık kurulu kararı...



Tongalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tonga Krallığı, Pasifik Okyanusu'nun güneyinde bulunan bir ada devletidir. Ada Krallığı'na 169 ada ve mercan adası bağlıdır. Bu adalardan sadece 36 tanesinde nüfus vardır. Tonga Krallığı, okyanusyada bulunan tüm ada ülkelerin aksine hiçbir zaman Avrupalılar tarafından kolonileştirilmemiştir. 

Ada 1970 yılına kadar dışişleri ve askeri anlamda Birleşik Krallık'a, içişlerinde bağımsız bir ülke iken, bu tarihte tam bağımsızlığını kazanmıştır.


Peki, Tonga vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabilir mi? Tongalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Tongalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Tongalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre Tonga vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Tongalıların gereken belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tonga vatandaşlarının Türkiye'deki taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.



Geri Dön