02 / 05 / 2024

Topkapı Avrupa Konutları Kale’de ofisler satışa çıktı!

 Topkapı Avrupa Konutları Kale’de ofisler satışa çıktı!

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Kale projesinde yer alan ofis ve dükkanları satışa çıkardı. Topkapı Avrupa Konutları Kale’de teslimlerin Temmuz 2016 yılında yapılması planlanıyor.



650 milyon lira yatırımla hayata geçirilen 599 konutluk Avrupa Konutları Kale Topkapı projesinde 52 ofis ve 30 mağaza yer alıyor. Projede büyüklükleri 236 ile bin 61 metrekare arasında değişen ofislerin metrekare fiyatı 9 bin liradan başlıyor.  Konut kısmında ise satışların yüzde 90 oranında tamamlandığı Avrupa Konutları Kale’de teslimlerin Temmuz 2016 yılında yapılması planlanıyor.


3 yeni proje geliyor


Proje lansmanında konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya konutların büyük kısmının sahiplerini bulduğunu belirterek “Ofis ve dükkanlar için ciddi anlamda talep alıyoruz. Temmuz 2016 olarak belirttiğimiz teslim tarihinden de 3 ay önce teslim etmeyi planlıyoruz”dedi. Avrupa Konutları Kale projesinin satışa çıktığı günden bu yana yüzde 20 prim yaptığına dikkat çeken Çetinsaya, 3 yeni projesinin de müjdesini verdi. Vadi İstanbul projesinin bin 500 konutluk 3. etabını eylül ayında satışa çıkarmaya hazırlandıklarını belirten Çetinsaya, diğer projelerin  Kayaşehir ve Çobançeşme’de konumlandığını söyledi. Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür ise ortaklarıyla birlikte katma değeri yüksek yeni projeleri hedeflediklerini söyledi.


Makul fiyat 3 bin 500 lira


Konut satışları ve fiyat artışları hakkında da fikirlerini paylaşan Çetinsaya fiyatlar yükseldikçe kendisinin de üzüldüğünü belirterek “ Fiyatlar nereye gidiyor inanın ben de bilmiyorum. Fiyatlar yükseldikçe satışlarda da bir düşme görülüyor. Orta gelirli grubu ev sahibi yapmak için metrekare fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin civarında olması gerekiyor. Biz inşat maliyeti olarak bunu yapabilirz ancak arsa maliyeti olarak bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Arsa sahipleri inanılmaz fiyatlar ile karşımıza çıkıyor” diye konuştu.


Star


Geri Dön