26 / 08 / 2024

Toplu konutlar Kayabaşı ve çevresinde yükselecek

Toplu konutlar Kayabaşı ve çevresinde yükselecek

Kentsel Dönüşüm Merkezi Başkanı Prof. İbrahim Baz İstanbul'un yeni toplu konut alanını anlattı



İstanbul'un anayasasını hazırlayan ekibin başkanı Prof. İbrahim Baz, yeni konut alanlarını Kayabaşı bölgesinde planladıklarını söyledi. Bölgede  TOKİ  çalışmalara başladı. Kayabaşı ve çevresine toplam 60 bin yeni konut inşa edilecek. 2 bin 700 konutun ihalesi yapıldı, inşaata başlandı. TOKİ'nin çalışmaları bu bölgede yoğun olarak devam edecek.

1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'na İMP olarak plan ve proje bazında katkı sağladığını ifade eden İMP Başkanı Prof. Dr. İbrahim Baz, bölgedeki konut planlama çalışmaları kentsel tasarım projeleri çerçevesinde yapılacağını söylüyor.

TOKİ'nin kule şeklinde yapıları Türkiye'nin her hangi bir şehrine yapılabilinir ama İstanbul için bu tarz yapılar yakışmaz diyen Baz,  "İstanbul'a yakışır projeler ortaya koyulması lazım.  Bunun için Kadir Topbaş TOKİ'nin İstanbul için yaptığı çalışmalara bizzat müdahil oluyor. Bize bu konuda  talimat verildi. TOKİ'nin ikinci etap çıkacağı ihalelerini kentsel tasarım projelerini  İMP'nin  onayıyla gerçekleşecek.  İstanbul'a yapılması düşünülen bütün toplu konut projelerinde, TOKİ'nin daha önce kullandığı teknoloji kullanarak daha ferah ve daha yaşanabilir mekanlar üretilecek" dedi.

OTOPARKLAR YER ALTINDA

İstanbul yapılan bütün toplu konut projelerinde en önemli sıkıntısı otoparklar oluşturuyor.  1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı  toplu konut alanlarına da  yeni düzen getiriyor. Kadir Topbaş'ın da bizzat talimatıyla bundan böyle otopark yapılamayan hiçbir konut projesine izin verilmeyecek. Toplu konut projelerinde açık alanlarda çözülmeye çalışılan otopark yerini altına yapılacak. İMP, yeni yapılacak  konut alanlarında bu sorunu farklı bir modelle çözümleye çalışılacak. Otoparklar binaların altı yerine yeşil alanların altına yapılacak. Genel otopark alanları oluşturulacak. 
Star


Geri Dön