04 / 05 / 2024

Toprak Center bugün satışa çıkıyor

Toprak Center bugün satışa çıkıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu borçlarına karşılık olarak devraldığı Toprak Center'ı, bugün 103 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkaracak



TMSF'den yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilecek ilk açık artırmada, gayrimenkul muhammen değerinin yüzde 75'ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartları aranacak.

Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla, ikinci satış 21 Temmuz'da, aynı saat ve adreste düzenlenecek. İkinci artırmada gayrimenkul, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilecek. Aksi takdirde ihale yapılmayacak.

Yüzde 7.5'i nakit alınacak

Satışa konu 14 parsel ile 31 parsel numaralı gayrimenkullerin tapu kaydının beyanlar hanesinde "yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemezler" şerhi bulunuyor. Bu ihaleye katılacak iştirakçilerin, söz konusu şerhi göz önünde bulundurmaları gerekiyor.
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Toprak Center 103 milyon dolara satışta 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu'nun borçlarına karşılık olarak devraldığı Toprak Center'i, bugün satışa çıkaracak

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul, Beşiktaş'ta yer alan taşınmaz, 103 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılacağı belirtildi. Açık artırma, saat 15.00'da, TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonunda düzenlenecek. 
Star


Geri Dön