Ekonomi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

Toprak Mahsülleri Ofisi kamuoyunda merakla beklenen buğday fiyatına zam açıklamasını yaptı. TMO, buğday fiyatlarının kaç lira olacağını belirlemeye devam edecek. Önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen zamlı fiyatlar konusuna da böylelikle açıklık getirilmiş oldu.Un çuvalının 260 liradan 400 liraya çıkacağı iddia edilmişti

Piyasadaki un toptancılarının Toprak Mahsülleri Ofisi'ne 1 Haziran'a kadar un çuvalını zamlı satmama taahhüdü 1 Haziran'da sona ermişti. Un çuvalının 260 liradan 400 liraya çıkacağı iddia edilmişti. Toprak Mahsülleri Ofisi piyasada merakla beklenen "ekmeğe zam" olacak mı "Un çuvallarına gelecek zamlar ekmeği nasıl etkileyecek?" sorularına cevp olacak flaş bir açıklama yaptı. TMO, "Buğday hasadının başladığı Haziran-Ağustos döneminde piyasada zam geleceğine yönelik spekülatif hareketler gözlenmektedir" dediği açıklamasında kamuoyunun "zam beklentisi"ni de kırmış oldu.

İşte gündemin sıcak konusuyla ilgili yapılan son dakika açıklaması..

 

UYGUN FİYAT POLİTİKASI DEVAM EDECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, fırın ve ekmek üreticilerine belirli fiyattan satış yapacağını taahhüt eden un fabrikalarına Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygun fiyatla ekmeklik buğday satışı yapılmaya devam edilecek bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlık, 2021 Eylül'den itibaren un fiyatlarına müdahale çalışması ile TMO stoklarındaki ekmeklik buğdayın, un fiyatlarını makul seviyede tutacak şekilde taahhütname karşılığında satışının yapıldığına dikkat çekti.

Türkiye'de 2022 yılında buğday üretiminin geçen yılın yüzde 10,5 üzerinde 19,5 milyon ton olması bekleniyor.

 

"TMO UN FİYATINI KONTROL ETMEYE DEVAM EDECEK"

Piyasada un çuvallarına zam geleceği buna paralel olarak ekmek fiyatlarının da artacağıan ilişkin haberlerin gündem olması üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Devlet un fiyatlarına 1 Haziran'da sona eren taahhüt süresinin uzatılmasına karar verdi.

Bakanlık, TMO'nun un fiyatlarına müdahale uygulamalarına tekrar devam edilmesinin uygun görüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, "Un fabrikalarına TMO tarafından uygun fiyatla ekmeklik buğday satışı yapılmaya devam edilecektir. Piyasalar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yakından takip edilmeye devam edilecek olup piyasa istikrarına yönelik gereken tüm tedbirler alınacaktır" denildi.

 

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı

Ayçiçek yağı 40 lira altına düştü! Market indirimi vatandaştan büyük ilgi gördü