Arsa ve Arazi

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

Gayrimenkul yatırımları arasında toprak yatırımına olan ilgi son dönemde arttı. Konut fiyatlarındaki artış ve arazi fiyatlarının nispeten ucuz olması yatırımcıyı buraya yönlendiriyor. Yüksek enflasyon karşısında birçok kişi de elindeki parayı nasıl değerlendireceğini araştırıyor.

Toprak yatırımcısı ve danışmanı 34.9 bin takipçili Aksel isimli kullanıcı, https://twitter.com/_ichimoku_ X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda borsadan kazandığı parayı nasıl değerlendirdiğini anlatarak tavsiyede bulundu. Aksel, toprak yatırımı yapmak isteyenler için doğru tarihi de verdi.  

“Borsadan kâr alıp tarlaya gömmek en büyük hastalığım bu senelerdir böyle ve herkese tavsiye ederim” diyen Aksel, Ağustos ayına kadar tarla alımını durdurduğunu belirterek, sebebini de şöyle açıkladı.

“Piyasa sıkışık olduğu için toprak sahipleri satamadıkları toprakların fiyatlarını yukarı çekiyorlar. Alakasız bazı rakamlar var piyasada tabii buna ek olarak bazı emlakçıların5 para etmez yerleri yalan rüzgarı ile süsleyip mal satması ve bölgedeki diğer toprak sahipleri için emsal oluşturması da fiyatlar üzerinde büyük bir etki yaratıyor. Bana uyan metrekare fiyatına sağlam pazarlık sonucu ulaşabilirsem alıcı oluyorum onun dışında dediğim gibi alımı durdurdum.”

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Arazi, tarla, arsa alıp satacaklar, elinde toprağı olanlar mutlaka okusun!

Yabancıya konut satışında İstanbul ilk sırada geliyor! Toplam 120 bin 459 konut satıldı!