30 / 04 / 2024

Torba Yasa ile emlak vergisi bedelleri yeniden düzenlenecek!

Torba Yasa ile emlak vergisi bedelleri yeniden düzenlenecek!

Meclis açılır açılmaz çalışma hayatını çok yakından ilgilendiren yasalar gündeme gelecek. Özellikle yeni İş Mahkemeleri Kanunu ve Torba Yasa birçok yenilik getirecek.




Meclis bu dönemde milyonları yakından ilgilendiren çok önemli yasaları görüşmeye başlayacak. Ekim ayı ile birlikte TBMM Genel Kurulu'na gelecek çok önemli yasalarla özellikle çalışma hayatı, vergi ve iş dünyasını ilgilendiren düzenlemeler de peşi sıra gündeme gelecek. Daha önce tasarısı hazırlanıp Meclis'e gönderilen yeni İş Mahkemeleri Kanunu ile hayatımıza arabulucu sistemi de girmiş olacak. Özellikle işçi ve işveren ilişkileriyle ilgili anlaşmazlıklar önce arabulucuya gidecek ve burada çözüme  avuşturulacak. Kıdem tazminatı, alacak davaları ve işe geri dönüş talepleri arabulucu şartı olmadan mahkemelere gidemeyecek. Arabuluculuk sistemi ile yıllar süren dava süreçleri de birkaç hafta içinde bitecek. Arabulucular konuyu 3 haftada çözüp sorunu ortadan kaldıracak. Eğer arabulucu da çözüm olmaz ise ancak o zaman mahkemeye gidilecek. Söz konusu yasanın Meclis açılır açılmaz ilk görüşülen konulardan olması bekleniyor.


Bu arada Meclis'e çok geniş kapsamlı bir torba yasa da gelecek. Torba Yasa'da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yatırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın maden üretimi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın tüketiciler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da iş hayatıyla ilgili  üzenlemeleri yer alacak. Vergi konularında mükelleflerin hayatlarını kolaylaştıracak birçok düzenleme bulunacak. Çalışma hayatını ilgilendiren düzenlemelerde ise Toplu Sözleşme görüşmelerine gelen ancak orada çözüme kavuşmayan birçok konunun yer alması bekleniyor. Bunlar arasında emeklilerin aile yardımları, bayram ikramiyeleri, memurların da mali ve sosyal hakları gibi konuların olması bekleniyor. Bu arada yüksek emlak vergisi bedellerini sona erdirecek bir tavan fiyat uygulamasının da torba yasada olacağı belirtiliyor.


Yeni Asır 


Geri Dön