Genel

Torba yasa, konut sahiplerine nasıl haklar tanıdı

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında ' torbada herşey yok ' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper, bugünkü köşesinde gürültü patırdı yapan komşular karşısında  mülk sahibinin neler yapması gerektiğine değiniyor...    

Soru: Torbada her şey yok. Gürültü patırdıya, balkonda mangal yapmaya, sesini sonuna kadar açıp müzik dinlemeye karşı
torba yasa ne önlem getirdi acaba • A.T.

Cevap: şžayet bu torba yasayı her derde deva olarak görüyorsanız yanılıyorsunuz. Bir torba yasayla balkonda mangal yapma konusu bile halledilebiliyorsa ne mutlu bir ülkede yaşıyoruz demek ki. Torba yasa dediysek o kadar da değil. Aslına bakarsanız bu torba yasa ilk değil, kimbilir kaçıncı. Ancak bir takım aflar söz konusu olunca bu kadar popüler oldu. Yoksa torba yasa son yıllann modası ve hiç de iç açıcı bir uygulama değil.

Neyse derdimizi sonraya bırakayım ve sizin derdinize döneyim. Sizin için torba yasada madde aramaya gerek yok. Birincisi kat mülkiyeti mevzuati içinde buna karşı önlem var, ikincisi ilişki kat mülkiyeti mevzuati dışında ise komşuluk hukuku ile ilgili olarak Medeni Kanunda hükümler var. Dolayısı ile konunun torba yasaya ihtiyacı yok. Bunlarla ilgili olarak mahkemelerden önlem alınmasını istemek mümkün. Dolayısı ile sizi koruyan maddeler mevcuttur başvurabilirsiniz.
Posta/Tamer Heper