28 / 04 / 2024

Torbalı'ya yeni sosyal yaşam kampüsü yapılacak!

Torbalı'ya yeni sosyal yaşam kampüsü yapılacak!

İzmir’in en hızlı gelişen, büyüyen ilçesi Torbalı’da, Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nden sonra, ikinci büyük yeşil alan projesi içinde çalışmalar hızla başladı. 



Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in en çok ses getirecek projelerden biri olarak gördüğü müselles alan projesi için ihale aşaması geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. Yer teslimi de yapılan proje için düğmeye basıldı. 

Milliyet Gazetesi'nden Engin Uğur Ağır'ın haberine göre, geçtiğimiz yıl yapılan bir protokolle Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul mahallesinin kesişme noktasında bulunan ve Devlet Demiryolları’na ait olan 25 bin metrekarelik çok değerli arsa, sosyal yaşam kampüsü yapılmak üzere Torbalı Belediyesi’ne devredilmişti. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra proje için ilk kazma vuruldu.

Projeyle Torbalı halkı oldukça geniş ve modern bir sosyal yaşam alanına kavuşmuş olacak. Projenin gerçekleştirileceği alan üçgen biçiminde olduğu için bu bölge müselles alan olarak adlandırılıyor.

İÇİNDE NELER OLACAK?
1-) 2000 kişi kapasiteli ve 1037 metrekarelik alana sahip amfi tiyatro.
2-) 556 metrekarelik alana sahip lazer ışıklı, dans eden havuz.
3-) 600 metrekare açık ve kapalı alana sahip kafeterya.
4-) 700 metre uzunluğunda tartan pistten oluşan yürüyüş ve koşu yolu. Koşu yolunda ayrıca  vatandaşların spor yapmaları amacıyla fitnes takımları da yer alacak.
5-) Alanda konsepte uygun temalı aydınlatma sistemleri.
6-) Alanın, sürekli devrede olacak otomatik sulama sistemiyle yeşil kalması sağlanacak.
7-) Alana özel bir peyzaj mimarisi uygulanacak ve süs amaçlı bitki tünelleri bulunacak.
8-) 1265 metrekarelik alan üzerinde asma germe sistem  vemebran kaplama çocuk oyun alanı.
9-) Mega park, 714 metrelik uzunluğa sahip çevre duvarıyla korunacak ve alana Osmanlı ve Selçuklu mimarisi tarzı giriş takından geçilerek girilecek.


Geri Dön