05 / 05 / 2024

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü 64 milyon 814 bin TL 'ye mal oldu!

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü 64 milyon 814 bin TL 'ye mal oldu!

Büyükşehir'in "Sosyal Yaşam Kampüsü" projesi inşaatı nedeniyle Buca'daki Barış Manço Kent Ormanı'na yığdığı kaya ve molozları istemediklerini belirten vatandaşlar, "Evimize güneş girmez oldu. Can güvenliğimiz yok" dedi



TAŞ DEVRİ'nden çıkmak istiyorlar



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, "Sosyal Yaşam Kampusü" projesinin inşaatı nedeniyle Buca Tınaztepe'de yığdığı kayalar ve molozlar yükselmeye devam ederken vatandaşların isyanı da büyüyor. "Bu kadar moloz buraya niye yığıldı. Yollarımız niye kapandı. Yarın bu molozlar evlerimize doğru bir heyelan şeklinde gelirse ne olacak?" diyen çevre sakinleri, "Belediye artık bize bir bilgi versin. Evimize güneş girmez oldu. Can güvenliğimiz yok. Tek sorumlu Büyükşehir Belediyesi" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Buca Tınaztepe'de büyük bir kompleks şeklinde tasarlanarak yapımına başlanan "Sosyal Yaşam Kampusü" çilesi bitmiyor. İnşaat nedeniyle çıkarılan ve Barış Manço Kent Ormanı'na yığılan molozlar, yükselmeye devam ediyor. Yollara düşen dev kaya parçaları ise dozerlerle temizlenmeye başladı. Yapay bir dağı andıran molozların kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri, Büyükşehir yetkililerini bilgi vermeye davet etti. 


'Yolumuz açılsın'

Büyükşehir Belediyesi'ni mahkemeye vereceklerini belirten mahalle sakini Naif İbek, "Büyükşehir yolumuzu bir an önce açsın. Moloz dağı arasında sıkışıp kaldık. Evimize güneş girmiyor, tozdan boğuluyoruz. Hizmete karşı değiliz ancak bize yetkililer yazılı bilgi versinler. Burada ne yapıldığını bilmek istiyoruz. Moloz dağının evimi yıkmasını istemiyorum. Mahalle halkı olarak hakkımızı savunmak için dava açacağız" diye konuştu. 


'Bilmek hakkımız'

Bir diğer mahalle sakini Kazım Binaz da, yapılan çalışma hakkında Büyükşehir'in kendilerine bilgi vermediğini belirterek, "Büyükşehir yetkililerine soruyorum. Burada ne yapıyorsunuz? Evimizi yıkan çalışmanın amacı nedir? Bir yetkili gelsin, bize yazılı ve sözlü bilgi versin. Çocuklarımız sokakta oynamaya korkuyor. Çünkü sürekli parkın üzerine kaya parçaları düşüyor. Başımıza gelecek kötü bir durumdan kim sorumlu olacak" diye konuştu.


'Yeşile dokunmasınlar'

Barış Manço Kent Ormanı'ndaki yüzlerce ağacın molozlar altında kaldığını dile getiren Nezahat Şenlitel de, "Belediye yetkililerinden bilgi alamıyoruz. Ormandaki yeşili kimse düşünmedi. Ağaçlarımızı katlettiler. Meydana gelen patlamalar yüzünden evlerimizde çatlaklar oluştu. Bu görüntüyü istemiyoruz. Açıklama bekliyoruz" dedi. 


'Nefes alamıyoruz'

Astım hastası olduğunu belirten Emin Kır ise, "Moloz yığınları arasında sıkıştık kaldık. Astım hastası olduğum için sürekli sağlık problemi yaşıyorum. Kapı ve pencerelerimizden evimize toz giriyor. Rüzgarlı günlerde hastanelik oluyorum. Bu sıkıntıyı bana yaşatmaya hakları yok. Belediye bir toplantı yapsın ve bizi bilgilendirsin. Bu tepeden yol geçeceğine dair söylentiler var. Yağmurlu bir günde bu büyük kayaların evimize düşmesinden korkuyoruz. Çocuklarımız var. Birilerinin olacaklar hakkında bize cevap vermesini bekliyoruz" dedi. FATİH ABACIOĞLU 


Temelini Kocaoğlu attı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 'Sosyal Yaşam Kampusü'nün temeli,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı etkinlikle atılmıştı. Yapımı süren tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra, spor yapma olanağı sağlanacağı dile getirilmişti. Sadece rehabilitasyon amaçlı oluşturulacak merkezde engelliler ve yaşılar için birer tane havuz oluşturulacağı, kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacağı dile getirilmişti. Buca Tınaztepe'de yapımına başlanan Sosyal Yaşam Kampusü'nün maliyeti 64 milyon 814 bin TL.




Yeni Asır


Geri Dön