13 / 05 / 2024

Torunlar GYO ile Turkmall, Bulvar Samsun AVM'de!

Torunlar GYO ile Turkmall, Bulvar Samsun AVM'de!

Torunlar GYO ve Turkmall, Samsunlunun hayatında 114 yıldır var olan Tekel Tütün Fabrikası'nın ihalesini kazanarak buraya bir AVM yapma kararı aldı. İki rakibin Samsun buluşması ortaya 50 milyon euro'luk yatırım çıkardı



Torunlar GYO ve Turkmall, Samsunlunun hayatında 114 yıldır var olan Tekel Tütün Fabrikası'nın ihalesini kazanarak buraya bir AVM yapma kararı aldı. İki rakibin Samsun buluşması ortaya 50 milyon euro'luk yatırım çıkardı.

Gayrimenkulün iki başarılı ismi Torunlar GYO ve Turkmallın bir araya gelerek geliştirdiği Bulvar Samsun, görücüye çıktı. Tarihi tütün fabrikalarının binasını Samsun Büyükşehir Belediyesinden 30 yıllığına yap-işlet-devret yöntemi ile kazanan ikili, 50 milyon euro yatırımla hayata geçmesi planlanan projeyi 2012 yıında tamamlamayı planlıyor. 16 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip projede yüzde 60 oranında kiralama oranına ulaşıldığı belirtilen Bulvar Samsun, iki rakip ismi rekabet yerine uzlaşmaya götüren proje olmasıyla da dikkat çekiyor.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Torun, Aslında bu proje her iki grup içinde oldukça küçük. Piyasadaki yıkıcı rekabet yerine işbirliğini tercih ettik. Belki bundan sonra işbirliğimiz başka projelerle devam eder dedi.
Tarihi Samsun Tütün Fabrikası'nın renovasyonuyla hayata geçirilen projeyle hem bu önem taşıyan binanın yaşatılacağını hem de ekonomiye kazandırılacağını belirten Torun, bu özellikleriyle kentsel dönüşüm ve yenileme niteliği taşıyan Bulvar Samsun'un tamamlandığında kentte 800 kişilik bir hareket yaratacağını kaydetti. Torun, diğer yandan, proje içinde yer alan 20 bin metrekarelik yeraltı otoparkını da üzerini yeşil alan olarak düzenleyerek Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredeceklerini belirtti.

Bölgenin potansiyeli yüksek

Turkmall CEOsu Levent Eyüboğlu ise, bu yeni projenin, bölge halkının yeni buluşma noktası olacağını söyledi. Bulvar Samsun'un, Karadeniz Bölgesinin en gelişmiş limanına sahip olan Samsunun en merkezi lokasyonunda yer aldığını belirten Eyüboğlu, proje hakkında,  2010 yılının üçüncü çeyreğinde restorasyon çalışmaları başlayan projede 45 mağaza yer alıyor. Projeyi, bölgedeki yoğun talebi karşılayacak nitelikte geliştirdik. Projenin yüzde 60 düzeyinde kiralanması, beğeninin göstergesi ifadelerini kullandı.
Eyüboğlu'nun altını çizdiği bir diğer nokta ise, Samsun'un taşıdığı potansiyel oldu. Bölgeyi, 800 bini geçen kent merkezi nüfusu ve 1 milyon 250 bini aşan il nüfusuyla gelişime ve yatırıma açık bir şehir olarak nitelendiren Eyüboğlu, "Samsun, perakende sektörü için önemli bir potansiyel barındırıyor" dedi.

KÜÇÜK AMA FONKSİYONEL
Samsun'un en önemli alışveriş meknları olan Mecidiye ve Gazi caddelerinin ortasında yer alan Bulvar Samsun'un kimlik bölgeleri şöyle:
Alan Büyüklük (m2)
Arsa 17.400
Kiralanabilir alan 16.000
Mağaza 11.600
Ofis 2.000
Restoran - kafe 2.400
Kapalı otopark 20.000

114 YILDIR SAMSUNLUNUN HAYATINDA
1994 yılında Samsunun 19 Mayıs ilçesinde açılan Ballıca Sigara Fabrikasından sonra kapatılan tarihi Samsun Tekel Tütün Fabrikası 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenileme alanı olarak ilan edildi. Bu karar sonrası 2009 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleye çıkarıldı. İhaleyi, Torunlar GYO ve Turkmall Ortaklığı kazandı. Ortak, burayı 30 yıl boyunca işlettikten sonra, mülkiyetin tamamını belediyeye devredecek.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön