25 / 08 / 2024

Torunlar GYO kirayı yüzde 50 indirdi!

Torunlar GYO kirayı yüzde 50 indirdi!

Torunlar GYO'nun Başkanı Aziz Torun, nisan sonunda açacağı alışveriş merkezi Mall of Istanbul'da kiraları ilk 4 ay için % 50 indirdi. Dolar ıise 1.95'e sabitledi...



Torunlar GYO'nun Başkanı Aziz Torun, nisan sonunda açacağı alışveriş merkezi Mall of Istanbul'da kiraları ilk 4 ay için % 50 indirdi. Dolar ıise 1.95'e sabitledi.


Kirayı dolar ve euroyla ödeyen perakendecilerin alışveriş merkezi (AVM) yönetimlerine kur isyanı sürerken, sektöre Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'dan yine büyük bir jest geldi. Geçen ay sahibi olduğu 7 AVM'sinde kuru sabitleyen Torun, bu kez İstanbul'da yeni açacağı Mall of İstanbul için ilk 4 ay kirayı yüzde 50 indirdi. Dolar kurunu ise 1.95 TL'ye sabitledi. 


BASINA KAPALI TOPLANTI 

Torun, dün perakendecilerle Mall of Istanbul'un açılış tarihi için fikir alışverişinde bulunmak üzere basına kapalı bir toplantı düzenledi. Açılışın perakendecilerin AVM'deki mağaza açma iştahına göre nisan ayı sonunda olmasını istediğini dile getiren Torun, yönetim olarak kendilerinin de taşın altına elini sokacaklarını söyledi. Torun, "İlk 4 ay kirayı yüzde 50 indireceğim, doları da 1.95'e sabitleyeceğim" dedi. Torun'un bu teklifi çok sayıda perakendeci tarafından pozitif karşılandı. Tescilli Markalar Derneği Başkanı Tahsin Özlenir, "Markalar bu yıl genel giderler arttığı için çok temkinli davranıyor. Her yerde mağaza açmak istemiyoruz. Ancak Aziz Torun çok mantıklı davrandı ve kuru sabitledi. AVM'de mağaza açmak istemeyen markalar bile şu anda karar değiştirmiş olabilir" dedi. Kiğılı'nın CEO'su Hilal Suerdem de, "Aziz Torun bu konuda oldukça hassas davranıyor. Kuru sabitleyerek perakendeciye bir yıl boyunca yürüteceği plan için önemli bir kolaylık sağlamış oldu" şeklinde konuştu. 


ÖRNEK DAVRANIŞ

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan, Aziz Torun'un bu teklifinin sektöre örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Doğan, kur sabitleme girişiminin marka sahipleri ile AVM yönetimleri arasında önemli bir konu olduğunu belirtti. Aziz Torun, perakendecilere sağladığı kolaylıklarla bugünlerde en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Torun, Torium, Bursa Korupark ve Zafer Plaza'nın da aralarında olduğu toplam 7 AVM'de 2014'ün ilk 3 ayı için doları 1.85-1.95, euro'yu ise 2.65 TL'ye sabitlemişti.


ÖZGE YAVUZ/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön