GYO

Torunlar GYO'dan İzmir Menemen'e yeni proje! Belediye arsayı 15 Ağustos'ta satacaktı, ama proje tabelası asıldı! 

İzmir Menemen Belediyesi'nin satışa çıkardığı, ancak ihalesi henüz gerçekleşmeyen arsaya "Torunlar GYO Proje Alanı" yazılı tabela koyuldu. İşte detaylar...

İzmir'de, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra işçi çıkarmalarla gündeme gelen Menemen Belediyesi, belediyeye ait 94 taşınmazı satışa sundu. 24 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yer verilen  ihale ilanında, taşınmazların ihalelerinin 12-16 Ağustos tarihleri arasında belediye encümeni tarafından yapılacağı belirtildi. 

Satışa sunulan gayrimenkullerin toplam tahmini bedeli yaklaşık 1,5 milyar Türk Lirası şeklinde hesaplanırken, arsa ve tarla niteliğindeki taşınmazların yaklaşık yüzölçümü ise 1 milyon metrekareye ulaşıyor. Gayrimenkuller arasında konut imarlı arsaların yanı sıra, tarım alanları ile birinci ve ikinci derece sit alanında bulunan arsalar da yer alıyor. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Menemen'de satışı yapılacak arsalardan biri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Gayrimenkullerin satışına ilişkin ihalelerin yapılmasına az bir zaman kala Belediyeye ait 71 taşınmazın satışa çıkarıldığı Seyrek Mahallesi'ndeki bir gelişme dikkatleri çekti. 

Hala mülkiyeti belediyede olan arsa niteliğindeki alana tabela koyulduğu görüldü.  Konut görselerinin bulunduğu tabelada, Aziz Torun'un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Torunlar GYO'nun, "Torunlar GYO Proje Alanı" yazısının olduğu belirlendi. 

Diğer taraftan, 11 milyon 830 bin lira tahmini bedelle 15 Ağustos'ta ihalesinin gerçekleştirilmesi beklenen 6 bin 413 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın imar durumuna ilişkin Resim Gazete'de şu ifadelere yer verilmişti:

"Birinci ve ikinci derece Doğal Sit Alanı'nda kalmaktadır. Tarım Alanı'nda ve Makilik ve Fundalık Alan'da kalmaktadır. Plan, notlarının 'Tarım' başlıklı 7.12 ve 'Makilik ve Fundalık' başlıklı 7.16 maddelerini tabidir."

ANKA Haber Ajansı'nın ulaştığı Menemen Belediyesi yetkilileri konu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. 

Torunlar GYO'dan da henüz İzmir Menemen ile ilgili bir proje çalışması paylaşılmadı. 

Konya ve Didim'de 18 adet arsa ile 2 adet iş yeri satılıyor! 

Depremler peş peşe yaşanıyor! 'Her an' diyen Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı geldi! Son dakika! 

Merkez Bankası kiralarda düşüş sinyalleri olduğunu işaret etti, ünlü ekonomist 'Bunlar da mı TÜİK göstergesi?' dedi!

Altın diken üzerinde! İslam Memiş ağustos için hem dip hem de rekor seviye verdi! Bu rakamları görenlerin kafası karıştı