22 / 12 / 2024

Depremler peş peşe yaşanıyor! 'Her an' diyen Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı geldi! Son dakika! 

Depremler peş peşe yaşanıyor! 'Her an' diyen Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı geldi! Son dakika! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür son zamanlarda peş peşe meydana gelen depremlerle ilgili açıklama yaparak 7 şiddetinde deprem uyarısı yaptı. 



Türkiye'deki fay hattında son zamanlarda hareketlilik arttı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür son zamanlarda meydana gelen depremleri değerlendirerek, İstanbul depremiyle ilgili '7 şiddeti' uyarısı yaptı. 

ADANA HAVZASI'NDA DEPREM OLACAK!

Görür, "Deprem fırtınası demek için bir neden yok" diyerek "Yalnız birer dakika arayla 3 tane deprem meydana geldi.  Adana  havzasında bir deprem olabileceğini düşünüyoruz. 

Sebebi de Doğu Anadolu fayı. Yani Bingöl-Karlıova'dan başlayıp Kahramanmaraş'a kadar gelen Doğu Anadolu Fayı. Kahramanmaraş üzerinden de Batı'ya doğru, oradan da Adana havasına doğru saçaklanmakta" dedi. 

Depremler peş peşe yaşanıyor! Her an diyen Prof. Dr. Naci Görür den 7 şiddetinde deprem uyarısı geldi! Son dakika! 

ANADOLU'DA DEPREM BEKLİYORUZ

Adana'da bir deprem bekledikleri uyarısını yapan Görür, Bingöl Karlıova'dan başlayan önce Elazığ depremini üreten ondan sonra Malatya, Kahramanmaraş depremi ve o depremin açığa çıkarttığı büyük enerjinin bir kısmının Adana havzasına transfer edildiğine dair düşüncesi olduğunu söyledi.  Bunan dolayı Adana havzasında belirli ölçüde deprem beklediğinin altını çizdi. 

MARMARA'DA 7 ŞİDDETİNDE DEPREM

Görür olası Marmara depremiyle ilgili de açıklama yaparaj uyardı.  Görür, ABD'li bilim adamları liderliğindeki bir ekibin 2000 yılında bir araştırma yaptğını söyledi.

Daha 3,4 ay önce bu çalışmayı revize ettiklerini söyleyen Görür 1999'dan hemen sonra her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi'nin 7 veya üzerinde bir depremle karşılaşması yüzde 47'di olduğunu belirttiklerini söyledi. 

Görür daha önce bu beklentinin yüzde 64 olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: '' Bunun dediği 30 yıl içerisinde olma olasılığı yüzde 47. Bugün zaten 25 senesi geçti. Yani yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık. Dolasıyla tabiat ve bilim bize her şeyi söylediği halde neden bu kadar yavaşız. Ben bunu anlayamıyorum." dedi.

Deprem araştırmacısından Helen yayı uyarısı: İstanbul'un altına kadar gidiyor, Güney Batı kıyı illerinde önlem alınmalı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Adana deprem yorumu! Adana'daki depremler büyük depremi tetikler mi?

Geri Dön