27 / 04 / 2024

Tosya Dört Yol'daki köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor!

Tosya Dört Yol'daki köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor!

Tosya Dört Yol mevkii'nde başlatılan alt geçit, dere yatağı ıslahı ve servis yolu güzergahı hazırlama çalışmaları hızla yol alıyor. Başkan Şahin, "İlçemiz modern bir köprülü kavşak ile hizmet alacak" dedi.



Türkiye genelinde eşine az rastlanır nitelikte bir köprülü kavşağın yapılacağı Tosya Dört Yol mevkii'nde başlatılan alt geçit, dere yatağı ıslahı ve servis yolu güzergâhı hazırlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Oldukça da modern olacağı ifade edilirken yaptığı incelemeler sırasında Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, çalışmaların oldukça hızlı ilerlediğini belirtti. Kavşak yapımının hızlıca bitirilmesi gerektiğine değinen Başkan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ve birim sorumluları ile yaptığı alan incelemesinde burada uygulanacak alt ve üst geçit sisteminin Türkiye'de eşine nadir rastlandığını ifade etti. Verimi yüksek ve kaza riski en az olan bir kavşak sisteminin inşa edileceğini dile getiren Başkan Şahin, "Türkiye'nin batısı ile doğusunu birbirine bağlamakla birlikte bir çok yabancı ülkenin de geçiş hattında bulunan D-100 karayolu Tosya bölgesinde gerek geçtiğimiz günlerde incelemeleri yapılan orta refüj aydınlatması ve küçük sanayi sitesi ile Dağardı Köy girişleri gibi noktalarda başlanan çalışmalara ek olarak bir çok kez can ve mal kaybına neden olan Dört yol kavşağı alt ve üst geçit projesine başlanılmış olması mutluluk vericidir. Aynca yine ilçemizin ana girişlerinden biri olan Eceoğlu Kavşağı sinyalizasyon çalışmaları da tamamlandı" şeklinde konuştu. 


Tosya Devlet Hastanesi ilklerin adresi 


BİRÇOK açıdan bölgede ilk olan Tosya Devlet Hastanesinin teknik donanım olarak da yine ilkler arasında yer alıyor. Özellikle hastane ortamında temiz hava sirkülasyonunun sağlanarak mikroplann pasifıze edilmesi için de farklı bir iklimlendirme tekniğinin uygulandığı yeni Tosya Devlet Hastanesi jeneratör sistemi, Tosya ilçe merkezinin yüzde 30'una elektrik verebilecek güçte. 


102 yatak kapasitesine sahip 


Yeni bina katlarında farklı renkler kullanılarak yine hastaların ve hasta yakınlarının kolaylıkla aradığı bölümü bulması amaçlanıyor. Acil hasta girişi, ayakta hasta girişi ve ambulans girişi farklı olan Tosya Devlet Hastanesi'nde aynca kimyasal etkiye maruz kalmış hastaların tedaviye alınacağı farklı bir bölüm de tasarlanmış. Yatakta bakımı yapılan hastaların doktor, hemşireler ve hasta bakıcılar tarafından ne kadar süre ile izlendiği, ne tür kontrollerin yapıldığı bir takip sisteminin de mevcut olduğu Tosya Devlet Hastanesi 102 yataklı, 6 kattan oluşan ve oldukça modem bir kompleks. 2 bin 800 metrekare üzerinde kurulu, 16 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olan yeni devlet hastanesinin ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, hasta odaları, havalandırma, iklimlendirme ve ısınma sistemleri ileri teknoloji ürünü iken aynca hastane 70 kapalı 30 açık olmak üzere toplamda 100 araçlık otopark kapasitesine sahip. 



Anadolu Arastası canlanıyor 


TARİHİ Yemeniciler Carsısı'nın tamamını kapsayan, Tosya Belediyesi tarafından başlatılan Anadolu Arastası özelliğine yeniden kavuşturulmak için gerçekleştirilen projede üst yapı çalışmaları tamamlandı. 

Merasi Abdurrahman Pasa Cami altından başlayarak şimdiye kadar Banka, Kunduracılar ve Yemeniciler Sokakta yürütülen düzenlemeler tamamlanırken, son olarak Mutatlar Çarşısı Sokak'a da ilk kazma vurularak 60 yıllık su ve kanalizasyon hattı ile birlikte elektrik ve doğal gaz çalışmaları bitirilerek renkli parke ile de üstyapı daha sağlıklı bir hale getirildi. 

Seviye farklılıkları ağırlıkta olan carsılardakı yaya kaldırımlarını kırarak yerine tamamen genls ve ferah bir cadde yapan Tosya Belediyesi, bölge esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Önceki gün itibariyle başlayan çalışmaları yerinde değerlendiren Başkan Şahin, Tosya için tarihi nitelikte bir projeye imza attıklarını ifade ederek bölgenin canlanması adına da önemli derecede fayda sağlandığını belirtti. 


Star Ek



Geri Dön