18 / 05 / 2024

Toyota'dan görülmemiş fiyat listesi! Bayiye koşan şaştı kaldı

Toyota'dan görülmemiş fiyat listesi! Bayiye koşan şaştı kaldı

Türkiye'de Japon yapımı otomobil tercih edenlerin en çok rağbet gösterdiği Toyota, küçük B sınıfında müşterilerine sunduğu sevilen model Yaris'in fiyatlarında indirim yaptı ancak indirime rağmen fiyatlar 500 bin liranın altına ne yazık ki düşmedi!



Japon otomobil firmalarının geçen yıl ülke içi toplam üretimi son 45 yılın en düşük seviyesine geriledi. Toyota ve Honda dahil 8 büyük Japon otomobil üreticisi ile Isuzu gibi ticari araç üreticisinin rakamlarına göre; 2021 yılında, ülke içi üretim, önceki yıla kıyasla yüzde 2,7 oranında düştü. Çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründen bantların durmasıyla açıklanan düşüş pek çok küresel otomotiv markasını zorladı. Buna rağmen Türkiye'de üretimine devam eden Toyota, Corolla, C-HR ve küçük sınıfta müşterilerine sunduğu Yaris gibi modellerle diğer rakipleriyle pazarda rekabet ediyor. 

 Toyota dan görülmemiş fiyat listesi! Bayiye koşan şaştı kaldı

TRAFİĞE EN ÇOK HYUNDAİ GİRDİ

Geçtiğimiz Şubat ayında trafiğe 66 bin 567 aracın kaydı yapıldı. Buna göre; Şubat ayında trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 13,8'i Hyundai, yüzde 11,7'si Renault, yüzde 10'u Fiat, yüzde 9,5'i Toyota, yüzde 8,4'ü Dacia, yüzde 5'i Peugeot, yüzde 4,6'sı Skoda, yüzde 4,5'i Honda, yüzde 4,4'ü BMW, yüzde 4,2'si Citroen, yüzde 4'ü Volkswagen, yüzde 3,8'i Opel, yüzde 2,9'u Audi, yüzde 2,5'i Mercedes-Benz, yüzde 2,1'i Ford, yüzde 1,7'si Volvo, yüzde 1,5'i Kia, yüzde 1,4'ü Seat, yüzde 0,8'i Nissan, yüzde 0,5'i Jeep ve yüzde 2,7'si diğer markalar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön