28 / 04 / 2024

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.



İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları çerçevesinde Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm mağdurları ile görüştü. 

Daha önce, İl Başkanlığı döneminde üç kez Tozkoparan’a geldiğine dikkat çeken Kavuncu, kentsel dönüşümden depreme önemli açıklamalarda bulundu. 

Tozkoparan da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

Gazete Duvar'dan Şebnem Babat'ın haberine göre; Buğra Kavuncu, pek çok ev sahibinin kentsel dönüşüme girmiş bir alanda ciddi bir mağduriyet yaşadığının altını çizdi ve "Her bir daireyi en azından iki ya da üç kişi kabul ederseniz 20 binden çok insan bu kentsel dönüşümden etkilenmiş. Buradaki kentsel dönüşüm mağdurlarının istekleri son derece haklı ve insani… Birincisi, evleri kendilerine ne zaman teslim edilecek? Bununla ilgili hiçbir bilgi bulunmuyor. İkincisi, konutları verildiği için yeni bir eve çıkıyorlar ki az önce konuştuk pek çok arkadaşımızla, hepsi farklı yerlerde konut kiralamışlar ve kiraladıkları evlerin aylık kira ücretleri 15 bin liranın altında değil" ifadelerini kullandı. 

Kira ücretlerinin de kontrol edebilmenin imkan ve ihtimali olmadığını aktaran Kavuncu, "Geçtiğimiz yıl 3 ya da 5 bin TL olan evler bu sene 10 – 15 bin liraya yükselmiş durumda. Devletin verdiği yardım da şu ana kadar 3 bin TL civarında ama 5 bin liraya çıkacak deniyor, ne zaman bu 5 bin TL’ler ödenecek o da belli değil. Yani aylık nereden baksanız en az 10 bin lira yeni çıktıkları konutların kirasını ödeyebilmek için kendi ceplerinden finanse etmeleri gerekiyor" bilgilerini verdi. 

Kavuncu, bu şekilde bir durumda herhangi bir konut sahibinin kentsel dönüşüme uğramış bir ev sahibinin kaç ay cebinden parayı ödeyeceğini bilmek istemesinin de son derece doğal olduğunu vurguladı. 

Tozkoparan da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, kentsel dönüşüm sonrası yeni alınacak olan konutların büyüklüklerinin de ne olacağının soru işareti olduğunu belirtti. 

Kavuncu konuya ilişkin "Bu konutlar için ilave bir ücret ödenip ödenmeyeceğini de bilmiyor kimse. Kentsel dönüşüm mağduru olan vatandaşlarımız yani 55 metrekarelik 1 oda 1 salon evini vermiş buna karşılık 55 metrekare mi alacak 40 mı alacak 60 mı alacak ya da eğer büyük bir konut alacaksa bunun için ne kadar fark ödeyecek, bunu da bilmiyoruz" diye konuştu. 

Aynı mahallede yaşayan ama evi kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan, yani henüz evini boşaltmış ama yıkım yapılmamış olan vatandaşların da sürecinin belli olmadığını dile getiren Kavuncu, "Bunlar da evlerini satmak isteseler alıcı bulamıyorlar çünkü söylenen şu, ‘Sizin de ne olacağınız belli değil, yarın bir gün sizin evleriniz de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılabilir. Evini satmak isteyen vatandaşımız evini de satamıyor ve çok ciddi bir kaos var şu anda" şeklinde konuştu. 

İYİ Partili Kavuncu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Güngören Belediyesiyle beraber anlatması aydınlatması gereken on binlerce vatandaşın olduğunu, vatandaşların bilgiden mahrum olduğunu söyledi. 

Tozkoparan da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

Buğra Kavuncu, söz konusu açıklamasında depremin İstanbul'un çok büyük bir gerçeği olduğunun da altını çizdi ve "Depremle ilgili ciddi bir çalışmamız var. Deprem tek bir konunun çözülmesiyle hallolacak bir mesele değil ve bütüncül bir yaklaşım gerektiriyor. Dün de ifade ettim, istediğiniz kadar kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye çalışın, bunu gerçekleştirirseniz de otopark ve trafik problemini çözemediğiniz zaman halen çok riskli bir alandayız demektir. İşin ekonomik boyutlarını ele almadığınız zaman halen çok riskli bir alandayız demektir" diye konuştu. 

İstanbul'un neresine gidilirse gidilsin, depremin bir gerçek ve risk olduğunu aktaran Kavuncu, "Gelecek 5 sene içerisinde deprem olma ihtimali yüzde 70 ve yüzde 80 olarak değerlendiriliyor. Bugünkü İstanbul'un bu haliyle yani yüz binlerce riskli konutla ve yüz binlerce riskli yapıyla, otoparklarla, otopark problemi çözülmemiş yani yolların iki şeridinin de araçlarla kaplandığı trafiğin de henüz çözüme kavuşturulmadığı bir şehirde bizi maalesef çok ciddi bir felaket bekliyor" ifadelerini kullandı. 

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?

Oturduğu eve sahip olanların oranı her yıl düşüyor! Kirada, lojmanda oturanların oranı 2023'te kaç oldu?

TOKİ'den İstanbullulara Şubat 2024 müjdesi! 1.781 konutluk 3 yeni proje geliyor!


Geri Dön